Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Προσπαθούν να κρύψουν τις πομπές τους για τους βασανισμούς των τριών από τους Πυρήνες

Οι φωτογραφίες των τριών μετά το βασανισμό, χωρίς το ρετουσάρισμα με τη βοήθεια του φότοσόπ!


Έδωσαν στη δημοσιότητα ως τεκμήριο αθωότητας της αστυνομίας βίντεο-μούφα που δεν δείχνει τίποτε
Προσπαθεί η ΕΛΑΣ να διαψεύσει τα αδιάψευστα. Εάν όμως στη θέση του Δένδια υπήρξε ένας άλλος υπουργός, που θα σεβόταν έστω και για μία στιγμή τον θεσμικό ρόλο του, αυτοί οι κύριοι που απευθύνονται στην κοινωνία, νομίζοντας ότι αποτελείται από χακόλους ούτε που θα διανοούντας κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο που πιθανώς θα είχαν αποταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Αλλά αυτά είναι συμπτώματα που βεβαιώνουν ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί και σε κοινωνική, θεσμική και ανθρωπιστική. Κρίση δηλαδή που διέρχεται και διαβρώνει όλο της σώμα της κοινωνίας. Κι όταν ολόκληρα αστυνομικά τμήματα στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν το ναζιστικό κόμμα, που διακηρύττει πίστη στον ολοκληρωτισμό και πόλεμο σε κοινωνία ανεκτική, τότε να χαιρόμαστε αυτούς που μας διοικούν!

Και να λέμε ευτυχώς, που βρέθηκε ένας ΥΠΟΥΡΓΟΣ δικαιοσύνης (σ.σ.: των βασανιστών, ε;) για να εκφράσει την… δυσαρέσκειάν  του, ναι ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΝ του! Ο λόγος για τον Αντώνη Ρουπακιώτη, που άρκεσε η βόλεψη στην καρέκλα του ΥΠΟΥΡΓΟΥ για να τον μεταλλάξει, αυτόν τον κάποτε διαπρύσιο κήρυκα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Mε νέο δελτίο Τύπου η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους συλληφθέντες για τους Πυρήνες, οι οποίες πραγματικά είναι αποκρουστικές, καθώς στα πρόσωπα τους απεικονίζεται η βία που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης, όπως επιμένει η αστυνομία, αλλά που σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία η σύλληψη έγινε στις 12:50 περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας και οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00 έως 13:05 ώρα.

Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μουγκό βίντεο-μούφα, για να αποδείξει την αναπόδεικτη ευθύνη της! Λέει ότι η κακοποίηση έγινε κατά την σύλληψη από τους άνδρες που είναι πιο γυμνασμένοι. Και δημοσιοποιεί βίντεο (κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) που δείχνει τους δύο, από τους τρεις συλληφθέντες να φορούν κουκούλα.

Και μετά η συγκυβέρνηση Σαμαρά, με τους δύο κολαούζους της, διαμαρτύρεται, που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα Στάθης Παναγούλης τους είπε ότι τουλάχιστον οι χουνταίοι φρόντιζαν να μην φαίνονται τα βασανιστήρια των θυμάτων τους!

Σε όλα τα ευνομούμενα κράτη μετά τη σύλληψη ο κρατούμενος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και από κει και πέρα το ανακριτικό έργο αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι ανακριτές. Κι όχι χασάπηδες-βασανιστές της Αστυνομίας! Διότι και οι κρατούμενοι, όλοι ανεξαιρέτως έχουν απαραβίαστα δικαιώματα.

Αλλά, επανέρχομαι, εδώ υπάρχει Ρουπακιώτης, αλλά όχι υπουργός Δικαιοσύνης! Και μάλιστα της αριστεράς της ευθύνης, όπως λέει ο Φ. Κουβέλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς