Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ανεκόπη η πορεία απεργών προς το υπουργείο Ναυτιλίας από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις!

Επιτυχημένη φωτογραφική σύνθεση από την πρώτη σελίδα της σημερινής εφημερίδας ΑΥΓΗ!


Πρωτοφανή βία και τρομοκρατία καταγγέλλει η ΠΝΟ
Ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση  διαδηλωτών προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όταν αυτοί προσπάθησαν να περάσουν, σύμφωνα με την HMEΡHΣIA.gr. Οι δυνάμεις ασφαλείας παρατάχθηκαν στο ύψος της πύλης Ε2 του λιμανιού στην αρχή της Ηετιώνειας ακτής, στην άλλη άκρη της οποίας τουλάχιστον 500 μέτρα μακρύτερα βρίσκεται το υπουργείο.

Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να επιτρέψει την προσέγγιση του σώματος της πορείας στο υπουργείο, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως θα επέτρεπαν την πρόσβαση στο υπουργείο μόνο μιας αντιπροσωπείας, κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι διαδηλωτές.

Στην πορεία συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ το «παρών» έδωσαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα χθες δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού περικύκλωσαν τους απεργούς που είχαν συγκεντρωθεί στην προβλήτα Ε3, με στόχο να αποπλεύσουν κανονικά τα πλοία που ήταν δεμένα εκεί. Οι ναυτεργάτες αντέδρασαν, ωστόσο τα πλοία κατάφεραν να αποπλεύσουν.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο αποχώρησαν λίγο μετά τις 06.30 το πρωί και παρέμειναν μόνο λίγες ομάδες περιφρούρησης.

ΠΝΟ: Πρωτοφανής βία και τρομοκρατία

Για «πρωτοφανή βία και τρομοκρατία» από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά κάνει λόγο η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στις 5 το πρωί προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι «οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των ΜΑΤ, των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη, ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά» τα οποία, όπως τονίζει, «παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:
Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.
Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.
Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.



Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων

Το δημοσιογραφικό όργανο της ριζοσπαστικής αριστεράς εφημερίδα ΑΥΓΗ, υποδέχτηκε χθες την αστυνομική βία της κυβέρνησης, με πρωτοσέλιδο, που αναφέρονταν τα παρακάτω:

Μετά τους εργαζόμενους στο μετρό, ντύνουν στο χακί και τους ναυτεργάτες. Ντελίριο αυταρχισμού με απειλές για επιθέσεις ΜΑΤ. Παναττική απεργία
συμπαράστασης κήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μπει σε καραντίνα το δικαίωμα αντίστασης της κοινωνίας. Συνυπεύθυνοι στο κράτος
εκτάκτου ανάγκης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, που συσκέπτονται με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων.

Με διατάγματα και μεθόδους που ταιριάζουν σε μη δημοκρατικά καθεστώτα επιχειρεί η κυβέρνηση να διατηρήσει την εξουσία της και να επιβάλει τον νόμο του Μνημονίου, καθώς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την κοινωνία. Μετά τους εργαζόμενους στο μετρό, στο χακί ντύθηκαν και οι ναυτεργάτες, ενώ με ανάλογα μέτρα απειλείται και κάθε άλλος κλάδος που κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις. Όπως διαμηνύει το Μαξίμου, απόφαση του Αντ. Σαμαρά είναι να υλοποιηθούν «πάση θυσία» οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς τους δανειστές!

Σιωπή από Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι απλώς παρίστανται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς