Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεκτρονική ψηφοφορία σε διεθνές επίπεδο καλεί σε έρευνα για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ

15-6-2011, στο Σύνταγμα των Αθηνών.


Έναντια στις νεοναζιστικές αντιλήψεις που εμφιλοχωρούν στο Σώμα
Ηλεκτρονική ψηφοφορία ενάντια στις νεοναζιστικές αντιλήψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και στη σειρά βασανιστηρίων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα (από τους 15 συλληφθέντες της μοτοπορείας μέχρι τους τέσσερις κατηγορούμενους γαι τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης).
Παρακάτω το ελληνικό κείμενο, που καλεί σε έρευνα για τα παραπάνω:
Εμείς, οι έλληνες και διεθνείς πολίτες,
καλούμε μια διεθνή έρευνα που θα στείλει στην Δικαιοσύνη τα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας και τους εκλεγμένους προϊσταμένους τους, υπεύθυνους για:

- την ιδεολογική προσκόλληση στο εξτρεμιστικό νεο-ναζιστικό κόμμα “Χρυσή Αυγή”, την δημιουργία συνθηκών “συγκοινωνούντων δοχείων”, και την αποδοχή νεο-ναζιστικών συμπεριφορών μέσα στις πρακτικές της αστυνομικής εξουσίας.

- την κάλυψη από την ελληνική δικαιοσύνη, νεο-ναζιστικών εγκλημάτων όπως: κατοχή όπλων, πρόσκληση σε χρήση όπλων, ομαδικές επιθέσεις, ρητορική μίσους και ρατσισμού σε media και σχολεία, βιαιοπραγίες κατά ανθρώπων, δολοφονίες.

- την έκθεση ελλήνων και ξένων πολιτών σε πρακτικές βασανιστηρίων, την άρνηση σε αυτούς νομικής βοήθειας, την έκθεσή τους σε δημόσια media προανακριτικά.

- την εντολή χρήσης χημικών δακρυγόνων βαρέως τύπου, εν καιρώ ειρήνης, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, εναντίων παιδιών και υπερηλίκων, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγιείας.

- την ατιμωρησία των ελλήνων αστυνομικών που εμπλέκονται σε εν λόγω υποθέσεις, καθώς και των μελών της Χρυσής Αυγής που είναι υπόλογοι.

- την καταπάτηση του Ελληνικού Συντάγματος, του Άρθρου 9 της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την 4η Συνθήκη της Γενεύης.

Εμείς, οι πολίτες της Ελλάδας, θέλουμε με αυτήν την συλλογή υπογραφών να καλέσουμε την διεθνή κοινότητα να σταθεί στο πλάι μας και να δηλώσουμε ευθέως ότι δεν αποδεχόμαστε πια ρατσιστικές, απάνθρωπες πρακτικές βασανιστηρίων ή άλλες νεο-ναζιστικές πρακτικές από τις αστυνομικές δυνάμεις ή τους εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Σας καλούμε να μας στηρίξετε και να ψηφίσετε για τον δίκαιο στόχο μας!

Το αίτημα αυτό αρχικά θα απευθυνθεί πρός:

- το αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,
- την Εφημερίδα The Guardian,
- την Διεθνή Αμνηστία,
- την Διεθνή Οργάνωση Αvaaz.org
- την Ένωση Ελλήνων Νομικών
- το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μεγαλύτερη και δυνατότερη καμπάνια.

Πηγή: avaaz.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς