Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πάλι κράξιμο υπέστη ο Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ, ενώ εκπρόσωπός της δεν κατέθεσε το στεφάνι

Με το πανό της ΟΛΜΕ στην κεφαλή μετά την εκδήλωση στο μνημείο, πορεύονται προς το Παράρτημα.


Εκδήλωση για την επέτειο των 22 χρόνων από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα

Η Αθηνά χήρα Ν. Τεμπονέρα παρούσα με τα παιδιά της που την πλαισιώνουν.
 Από το κράξιμο του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, αλλά και από την άρνηση του εκπροσώπου του κόμματος στην Πάτρα να καταθέσει το στεφάνι που είχε προσκομίσει για την εκδήλωση, σημαδεύτηκε η σημερινή 22η επέτειος από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στο σημείο όπου υπέστη την φονική επίθεση του «Κένταυρου» της ΝΔ Καλαμπόκα. 

Ενδεικτικό του κλίματος και των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, ήταν ο προπηλακισμός του εκπροσώπου του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που ακούστηκε ότι καταθέτει εκ μέρους του Νίκου Τσούκαλη.

Την κατάθεση συνόδευσαν κραυγές του τύπου «έξω, ουουου, ντροπή σου, έξω χούντα, ουουουστ δούλες της Μερκελ και άλλα, ενώ φανερά ταραγμένος ο εκπρόσωπος του Ν. Τσούκαλη αποχωρούσε από το μνημείο, ακούστηκαν και πάλι απειλητικές φράσεις και λίγο έλλειψε να διαταραχθεί η εκδήλωση.

Εξ αιτίας τούτων, προφανώς, όταν ήρθε η ώρα για κατάθεση του στεφάνου εκ μέρους του κόμματος, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ δεν προσήλθε, ενώ η αντιπροσωπεία της αποχώρησε.

Τα… σκάγια λόγω κεκτημένης… ταχύτητας δεν άφησαν αλώβητο και τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, την ώρα την προσέλευσής του για κατάθεση στεφάνου, αμέσως μετά. Μάλλον όμως  έστω την τελευταία στιγμή έγινε αντιληπτός και δεύτερη βολή δεν ρίχτηκε εναντίον του.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
 Τουναντίον τις επευφημίες των παρευρισκομένων  συγκέντρωσε ο Γιάννης Γκόβας την ώρα της κατάθεσης ως  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ηχούσε το σύνθημα «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνες, νίκες, ανατροπή». Αλλά και άλλοι από τους καταθέτοντες προκάλεσαν χειροκροτήματα ενθουσιασμού.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ, την Α΄ ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο γραμμ. του ΕΑΜ  Μιχ. Βασιλάκης που με μία μακροσκελέστατη ομιλία του αναφέρθηκε στο περίγραμμα των γεγονότων της εποχής εκείνης φθάνοντας έως τις μέρες μας.

Παρόντες ήσαν οι δημοτικοί  σύμβουλοι Χρ. Πατούχας,  Τσιμπούκης του Ρίου, Στ. Κεραμυδάς, Χρ. Κορδάς του ΚΚΕ, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηλ. Γρηγόρης, ο δήμαρχος Παναγιωτόπουλος από την Αχαγιά, ο πρόεδρος της ΑΔΕΠ Αντ. Κότσαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Γ. Αλεξόπουλος   κλπ.

Η εκδήλωση προ του μνημείου έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων που άνοιξε πρώτη η χήρα του δολοφονηθέντος καθηγητή Αθηνά Τεμπονέρα με τα δύο παιδιά της, συνοδευόμενη από πλήθος συνθημάτων και επευφημιών.

Μετά την κατάθεση ακολούθησε πορεία των συγκεντρωθέντων, που κατέληξε στο Παράρτημα.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς