Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα των αστέγων πολιτών στην Πάτρα

Φωτογραφία αρχείου.


Γύρω στους 30 όσοι κοιμούνται στον δρόμο, ενώ μόνον 15 θέσεις εξασφάλισε ο Δήμος Πατρέων, λόγω μνημονίων
Oι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, έρχονται πλέον αντιμέτωπες με το τραγικό φαινόμενο των αστέγων καθώς αυξάνεται ο αριθμός αυτών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και καταλήγουν στο δρόμο.

Η πρόβλεψη είναι ότι θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός των αστέγων, γιατί είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τα ενοίκιά τους και θα διογκωθεί το κύμα εξώσεων.

Γίνεται λόγος δε, ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι άστεγοι της Πάτρας έφθασαν τους 30, με τάση ανόδου για το υπόλοιπο του χρόνου, ενώ ο Δήμος Πατρέων έχει ήδη ενοικιάσει δεκαπέντε κρεβάτια για αστέγους, που θα χρησιμοποιηθούν όλον το χειμώνα και απ’ ότι φαίνεται είναι λίγα, αφού λόγο περικοπών που επιβάλλονται από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ο δήμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και αδυνατεί να συμβάλλει περαιτέρω.

Μάλιστα προ ημερών σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ο ιερέας του Β' Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών στον Άγιο Μηνά, όταν άνοιξε νωρίς το πρωί την κεντρική πύλη του χώρου και διαπίστωσε με έκπληξη πως ένας άστεγος είχε περάσει όλη τη νύχτα «κουκουλωμένος» στο παγκάκι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος".

Το περιστατικό,  συνέβη τις ημέρες που στην Πάτρα επικρατούσε «παγετός» και η θερμοκρασία τη νύχτα ήταν 0 βαθμοί Κελσίου.

Ο άστεγος είχε στην κυριολεξία «παγώσει»! Ο ιερέας τον πλησίασε, τον κούνησε όμως εκείνος παρέμενε «κοκαλωμένος»! Ευτυχώς όμως ανέπνεε! Ο ιερέας κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο έφθασε αμέσως και το πλήρωμά του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον άστεγο μεταφέροντάς τον ταυτόχρονα στο Νοσοκομείο. Ο άστεγος δεν μιλούσε και «έτρεμε» από το κρύο. Είχε βρει καταφύγιο αποβραδίς μέσα στο νεκροταφείο, δεν είχε όμως υπολογίσει το τσουχτερό κρύο και προφανώς είχε υποστεί κρυοπάγημα.

Φιλοξενία στο ΚΑΠΗ Προσφυγικών

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Θεοχάρης Μασσαράς, επισημαίνει ότι το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην οδό Βοσπόρου, στο συνοικισμό Προσφυγικών μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε δεν έχει πού να μείνει τις ημέρες της παγωνιάς, καθώς διαθέτει όλες τις υποδομές.

Επίσης, στο τηλέφωνο 2610-390963 των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που εντοπίζουν κάποιον άστεγο, όλες τις ώρες ημέρας, ώστε να επιληφθεί κάποιος κοινωνικός λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς