Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Στο 57ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας μεταστεγάζεται ο Σύλλογος Κωφών - Βαρηκόων

Από την 1-1-2013 οι σύλλογοι που στεγάζονταν σε αυτό το κτίριο έμειναν στο... πεζοδρόμιο.


Στο πεζοδρόμιο ως περιφερόμενες ελευθέρων ηθών σύλλογοι ιστορικής μνήμης, που διώχθηκαν από το «Σπίτι του Πολίτη»
Στο 57ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (στο τέρμα της οδού  Νόρμαν) θα στεγαστεί ο Σύλλογος Κωφών - Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, μέχρι να επισκευαστεί το κτίριο το οποίο τους είχε παραχωρηθεί  προς στέγασή τους και το οποίο  έχει υποστεί ζημιές.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων που επισκέφθηκαν χθες το χώρο όπου στεγαζόταν παλιά το 57ο Δημοτικό Σχολείο.

Τον συγκεκριμένο χώρο είχε  προτείνει ο Δήμος στον Σύλλογο Κωφών και Βαρηκόων πριν από  έξι μήνες ως εναλλακτική λύση για την προσωρινή  μεταστέγασή του, αλλά το αίτημα έγινε τώρα αποδεκτό, καθώς μετά την επίσκεψη κρίθηκε ότι ο χώρος ικανοποιεί προσωρινά τις ανάγκες του Συλλόγου.
Η μεταστέγαση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το κτίριο του  57ου Δημοτικού Σχολείου πρόκειται  να διαμορφωθεί έτσι ώστε από το επόμενο σχολικό έτος  να φιλοξενήσει το Ειδικό Σχολείο.  

Οι εκδιωχθέντες από το «Σπίτι του Πολίτη»

Στο μεταξύ πέρασε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και οι σύλλογοι που στεγάζονταν στο κτίριο της Αγ. Γεωργίου βρίσκονται στο δρόμο χτυπημένοι από την πολιτική των μνημονίων που επιβάλλει η… λαοσωτήριος τρικέφαλη ορντινάτζα της Μέρκελ και η αδιαφορία του Δήμου Πατρέων!

Έστω και τώρα, μετά τα παραπάνω να ελπίζουν και οι σύλλογοι που ξεσπιτώθηκαν από το «Σπίτι του Πολίτη» ότι θα βρεθεί χώρος και γιαυτούς σε κάποιο κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, για να μην παραμένουν στο… πεζοδρόμιο ως κυρίες ελευθέρων ηθών;

Θα γίνει δεκτή η από 4 Νοεμβρίου 2012 επιστολή του Δημ. Δημητρόπουλου, μέλους των πολιτιστικών συλλόγων που στεγάζονται στο κτίριο Λάζαρη, με την οποία ζητείται ικανοποίηση του αιτήματος στέγασης από το Δήμαρχο Πατρέων, την υπηρεσία Οικονομικής Διαχείρισης και αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και κληροδοτημάτων, τον αντιδήμαρχο Παν. Βαφέα, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις δημοτικές παρατάξεις; (Αρ. πρ. Δήμου Πατρέων 160820/5-11-2012).

Και τούτο για να μην περιπλανούνται σύλλογοι που κουβαλούν μία ιστορία με προσωπικό κόστος και ανυστερόβουλα!

Υπενθυμίζω την πρόταση που συνίσταται σε τρία εναλλακτικές θέσεις:

Α) Στέγαση των συλλόγων στην πρώην Εμπορική Σχολή, επί της διασταυρώσεως Κορίνθου και Μανιακίου. Στο χώρο αυτό στεγάζεται η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο σύλλογος ΑΣΤΟ. Διαθέτει χώρους στέγασης ελεύθερους και προαύλιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις δραστηριότητες των συλλόγων και για την δημιουργία πληθώρας δρώμενων.

Β) Αξιοποίηση και μεταστέγαση των συλλόγων στο Αρσάκειο, κτίριο με μεγάλους και ήδη διαμορφωμένους χώρους.

Γ) Περαιτέρω αξιοποίηση και μεταστέγαση των συλλόγων στο παλαιό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Και φυσικά η όποια άλλη πρόταση για μεταστέγαση, που μπορεί να κατατεθεί από πλευράς Δήμου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς