Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σκληρός κι αλύγιστος ο πραξικοπηματίας Ντερντιλής ακόμη και στο θάνατο του γιου του

Με το περίστροφο στο χέρι το ματωμένο βράδυ του Πολυτεχνείου.


Αρνήθηκε να παραστεί στην κηδεία του γιού του ο έγκλειστος χουντικός Νίκος Ντερντιλής, παρόλο που του δόθηκε άδεια και εγγύηση ότι δεν θα εξέλθει των φυλακών σιδηροδέσμιος, παρά με μόνον την διακριτική συνοδεία αστυνομικών.  Παρέμεινε σκληρός κι αλύγιστος ακόμη και στο θάνατο του γιου του!
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης χθες μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του γιού του κρατούμενου Νικόλαου Ντερτιλή, ενημέρωσε αμέσως τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού ότι εάν ο πρώην στρατηγός ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού του που έγινε χθες, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο.
Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία.
Ο Ν. Ντερτιλής ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του υιού του.
Να σημειωθεί ότι,  ο Ντερτιλής, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Είναι δε ο τελευταίος κρατούμενος εκ των πρωταιτίων της χούντας του πραξικοπήματος των δεξιών επίορκων αξιωματικών το 1967. Ο Νικ. Ντερντιλής είναι γιος του στρατηγού Βασ. Ντερντιλή, που μαζί με τον π. πρωθυπουργό Γονατά και τον Θέοδ. Πάγκαλο,  παππού του σημερινού Πάγκαλου, ίδρυσαν με πρωτοβουλία τους τα γερμανοπροδοτικά Τάγματα Ασφαλείας στην Κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς