Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Ιστορία ανυπομονεί να δει τους αδικημένους κυβερνήτες και τους νεκρούς τους δικαιωμένους!

Το μνημείο του ΚΕΤχ προς τιμήν των ηρωικώς πεσόντων.


Μήνυμα της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μαρίας Κανελλοπούλου στην τελετή Μνήμης για τους εκτελεσμένους από τους ναζί
Κατά την σημερινή εκδήλωση στο ΚΕΤχ προς τιμήν των εκτελεσμένων πατριωτών από τους ναζί στο διάστημα της κατοχής, που διοργανώθηκε από το Δήμο Πατρέων και το σύλλογο φυλακισθέντων εξορισθέντων «Πέτρινα Χρόνια», ο χαιρετισμός της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας που διαβίβασε ο εκπρόσωπός της Μιχ. Σιδηρόπουλος, περιλάμβανε τα παρακάτω:

Μαρία Κανελλοπούλου.
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις εμπόδισαν την παρουσία μου στην σημερινή εκδήλωση. Επιτρέψτε μου ωστόσο τη διατύπωση μιας σύντομης σκέψης. Η περιοχή μας, η ευρύτερη Αχαΐα, κατά τη διάρκεια αυτού του δεκαημέρου, έχει την ευκαιρία να ξαναστοχαστεί πάνω στο φασισμό, παλιό και νέο. Εκτός από τη σημερινή εκδήλωση, στις 13 του μήνα, τα Καλάβρυτα ετοιμάζονται να τιμήσουν ίσως την πιο συμβολική επέτειο από το Ολοκαύτωμά τους.
Μέρες σαν και τη σημερινή, υπενθυμίζουν σε όλους, σε όσους έμαθαν, σε όσους αγνοούν και κυρίως σε όσους αμφισβητούν ή παραγνωρίζουν, ότι η Ιστορία γράφεται από τους αγώνες και από τους λαούς. Οι Ιστορία γράφεται από τις μάζες, είτε των ζωντανών είτε των νεκρών. Δεν τιμούμε τους εκετελεσμένους ως άτομα ή μόνο σαν ήρωες. Τους τιμούμε σαν τους πιο τραγικούς εκπροσώπους του πιο μεγάλου αγώνα της Δημοκρατίας και της Αριστεράς.
Ενός αγώνα που πέτυχε για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η ανάγκη τον έκανε αποφασιστικό μέχρις εσχάτων. Δεύτερον, γιατί η ηγεσία του αγώνα αυτού, τουλάχιστον κατά την Αντίσταση και μέχρι την Απελευθέρωση, επέδειξε ένα εφαρμόσιμο σχέδιο, κυβέρνησε το ένα τρίτο της σημερινής Ελλάδας με εναλλακτικό πρόγραμμα και ρεαλισμό.
Το ’φερε η μοίρα, όπως και τότε, οι σημερινοί Δημοκράτες και η Αριστερά που προσπαθεί να τους οργανώσει, εκτός από τον ξένο εχθρό, να οφείλουν να περάσουν να αντιμετωπίσουν και τον ντόπιο αντίπαλο. Οι ντόπια χρηματοπιστωτική μαφία, χέρι χέρι με τους νεοναζί και κάποια ΜΜΕ, δεν υποθάλπτουν απλά την διεθνή οικονομική επίθεση κατά της χώρας μας. Είναι συνεργοί και ως τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν, και πολιτικά και θεσμικά.
Οι νεκροί που τιμούμε σήμερα, δεν είναι οι νεκροί μας έτσι γενικώς. Δεν είναι οι νεκροί όσων βλέπουν τον αντίπαλο στον αλλοεθνή, στον αλλόθρησκο και το διαφορετικό. Αυτοί εδώ, είναι οι νεκροί του Αγώνα και της Δημοκρατίας. Δεν είναι ούτε οι νεκροί όσων υμνούν τους δολοφόνους των νεκρών αυτών, δεν είναι ούτε οι νεκροί της αστικής τάξης που σηκώνει τα χέρια ψηλά ή τα βουτά με φόρα στο μέλι, κάθε φορά που το ξένο κεφάλαιο λεηλατεί την Ελλάδα.
Η Ιστορία, η δικής μας Ιστορία, έχει χορτάσει από επετείους.
Η Ιστορία, η δική μας Ιστορία είναι παθιασμένη με την υλοποίηση των προθέσεων μας. Η δική μας Ιστορία, διψάει για πράξη και δικαιοσύνη. Η Ιστορία ανυπομονεί να δει τους αδικημένους κυβερνήτες και τους νεκρούς τους δικαιωμένους.
Τιμή και δόξα στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, κουράγιο και καλούς αγώνες σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς