Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ν. Τσούκαλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά

Επιφυλακτικός ο Χρ. Σταυρόπουλος για την τελική θέση της ΔΗΜΑΡ.

Χρ. Σταυρόπουλος της ΚΕ: «Δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στον (…) μου»


 Τη θέση ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά σχέσεις επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, ξεκαθαρίζοντας, πως είναι η τελική απόφαση του κόμματος.
Μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό RealNews ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, Πατρινός στην καταγωγή, ανέφερε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει και επανέλαβε ότι ισχύει η δήλωση του Φώτη Κουβέλη πως «δεν ψηφίζουμε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις». Την ίδια ώρα στην εσωκομματική αντιπολίτευση κρατούσαν επιφυλακτική στάση!
Ο Ν. Τσούκαλης επικαλέστηκε ως βασικό επιχείρημα, το γεγονός ότι το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων είναι εσωτερικό θέμα της χώρας και τόνισε ότι παραμένει η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου. Βεβαίως δεν ανέφερε ότι αυτή την απαίτηση προέβαλε ο ΣΕΒ προς την τρόικα και αμέσως έγινε αποδεκτή από τον Ευ. Βενιζέλο, με τον οποίο η ΔΗΜΑΡ κυβερνούν την χώρα.
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα είναι η αγαστή συμμαχία τους στα πλαίσια της συγκυβέρνησης, μέχρι που ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ, προχθές στον ΑΝΤ1 απένειμε εύσημα προς την ΔΗΜΑΡ που τον ενημερώνει εγκαίρως εν αντιθέσει με το κόμμα του!
Για την δεδηλωμένη άρνηση ο Ν. Τσούκαλης δικαιολογήθηκε στον παρουσιαστή του  RealNews: «Άλλωστε, το κόμμα μας δεν έχει ψηφίσει ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το δεύτερο Μνημόνιο. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα εργασιακά δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από εμάς».
Και τούτο διότι αυτές οι απαιτήσεις «οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας, καταστρέφουν και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλείδες των εργαζομένων, δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αναδιαρθρώσεις. Με βάση τα παραπάνω, η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να ψηφίσει τις εργασιακές ρυθμίσεις που ζητά η Τρόικα. Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της χώρας. Αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρωτίστως οι δανειστές μας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να οδηγηθεί δεκαετίες πίσω», τόνισε. 

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ

Ωστόσο τα παραπάνω είναι συμφωνημένα με την τρόικα από τον Φεβρουάριο του παρόντος έτους και οι όποιες αντιρρήσεις αφορούν δευτερεύοντα ζητήματα, που ελάχιστα θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ήδη διαμορφωμένη, με την ανεργία ειδικά στους νέους να ανέρχεται στο 50% και να προβάλλει ως ανασχετικός παράγοντας στην ομαλή εξέλιξη της εργασίας!
Άρα, τι θέλει να πει ο ποιητής; Περισσότερο ως ευχή ακούγεται η δήλωσή του παρά ως απόφαση. Φυσικά οι εσωτερικές πιέσεις που εκδηλώνονται στη ΔΗΜΑΡ ωθούν σε διαφοροποίηση της κεντρικής γραμμής, που κινείται στο πλαίσιο του… αδήριτου  ρεαλισμού, ο οποίος ολίγον απέχει από τον ντεφάκτο συμβιβασμό, τουτέστιν την υποχώρηση πίσω και από την τελευταία γραμμή άμυνας που κατά την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ήταν οι περίφημες «κόκκινες» γραμμές!
Εις επίρρωσιν των παραπάνω, η εσωκομματική αντιπολίτευση, που ζητά «ολική επαναφορά» στις θέσεις του κόμματος, στην προ κυβερνητικής συμμετοχής εποχή, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις έκφραζε επιφυλάξεις για την ισχύ του λόγου της ηγεσίας.
Μάλιστα το μέλος της ΚΕ του κόμματος Χρ. Σταυρόπουλος, από την Πάτρα, μετά την συμμετοχή στην διαμαρτυρία του Συντονιστικού των σωματείων, όταν ρωτήθηκε κατ’ ιδίαν μίλησε ευθέως: «Δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στον (…) μου και με ρωτάτε εάν θα καταψηφίσουν τα μέτρα;».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς