Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σοβαροί τριγμοί στην κυβερνητική πλειοψηφία και έκκληση για ενότητα

Παρακολουθείστε τις εκβιαστικές δηλώσεις Σαμαρά!
ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίκληση του Πρωθυπουργού δεν έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό»
Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς το οριακό σημείο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συζητήσεις με την τρόικα απευθύνοντας, παράλληλα, εκβιασμό για ενότητα, ύστερα από τις αρνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συναινέσουν ανοιχτά στις εργασιακές αλλαγές, εξέλιξη που δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή.
Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν κατ’ άρθρο προς άρθρο  για ψήφιση τα εργασιακά, ώστε να διευκολυνθεί η ΔΗΜΑΡ να μην τα ψηφίσει χωρίς να κινδυνεύσει η κυβέρνηση, που τώρα φαίνεται να στηρίζεται σε μόλις 160 βουλευτές. Και με δεδομένο ότι είναι αστάθμητη η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Γιαυτό ως ανταπόδοση στον Σαμαρά, ενδέχεται η ΔΗΜΑΡ να απόσχει από κάποιες ψηφοφορίες ώστε να διευκολυνθεί αντίστοιχα το πέρασμα των θέσεων της τρόικας!

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι τον ελληνικό λαό

«Η επίκληση του Πρωθυπουργού για ενότητα δεν έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό», αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο απαντά στη δήλωση του Α. Σαμαρά μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ, αφού ήδη από την επομένη των εκλογών ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει την τρόικα για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κερδίσαμε τις τριετίες. Κάτι που ήταν ήδη χαμένο από τον ν. 4046 το Φεβρουάριο του 2012. Για τις αποζημιώσεις η τρόικα δέχτηκε το μηχανισμό που προτείναμε να παγώσουν για τους πάνω από 16 χρόνια με ένα πλαφόν στα 1800 ευρώ» εξήγησε ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι απόδειξη ότι «δώσαμε μάχη και κερδίσαμε» απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση Σαμαρά

Σε δήλωσή του μετά και τη νέα -χωρίς οριστικό αποτέλεσμα- σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει  τα μέτρα που έχουν προσυμφωνηθεί με την τρόικα από το Φεβρουάριο ερήμην των πολιτών.
Σε εκβιαστικό δήλωση από την τηλεόραση είπε μεταξύ άλλων:
«Το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.
Απ' αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι.
Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε».
(Περισσότερα στο βίντεο).
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΕΘΝΟΣ.gr, αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όχληση από ΔΗΜΑΡ

Την έκπληξή τους για τη δήλωση Σαμαρά μετέφεραν κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολιάζοντας:
Η ΔΗΜΑΡ, δεν απαντά στα περί «τολμηρών» που ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπενθύμιζαν ότι η ΔΗΜΑΡ «με τόλμη και εθνική υπευθυνότητα στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα χωρίς να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Τόλμη και υπευθυνότητα έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων είναι η πολιτική μας αξίωση».

Κεδίκογλου: Δεν σχολιάζουμε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι «έχουμε πετύχει καλύτερους όρους σε σχέση με αυτούς που ίσχυαν από το προηγούμενο μνημόνιο το Φεβρουάριο» ενώ σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ απάντησε πως «δεν σχολιάζουμε τους κυβερνητικούς εταίρους».
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διερμήνευαν την δήλωση του Αντ. σαμαρά ως δέσμευση για υλοποίηση των όσων ανέλαβε να κάνει, κατά την προηγηθείσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς