Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ήξεις αφήξεις από τη ΔΗΜ.ΑΡ. για τα εργασιακά μετά την πίεση Στουρνάρα

Σπ. Λυκούδης εν πολιτική εξάρσει!



«Αν έρθει άλλη μπορεί να τη δούμε» είπε
ο βουλευτής Σπ. Λυκούδης


 Πηγή: www.avgi.gr
Ανοιχτό άφησε η ΔΗΜ.ΑΡ. το ενδεχόμενο του επαναπροσδιορισμού της στάσης του κόμματος για το επίμαχο θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξη τύπου που είχε παραραχωρήσει αμέσως μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτές από το κόμμα του οι απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Ωστόσο οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα και βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., Σπύρου Λυκούδη, αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς ανοίγουν πεδίο συζήτησης - διαπραγμάτευσης ως προς το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι το μόνο που έχει εξασφαλιστεί (;) είναι οι τριετίες. Οι αποζημιώσεις για τους απολυόμενους κινδυνεύουν σοβαρά, όπως όλα δείχνουν. Στο μεταξύ, η χθεσινή δήλωση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης ως προς την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Δεν πρόκειται να δεχτεί κάποια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, η οποία υπερβαίνει τα όσα προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο, τόνισαν σε χθεσινές δηλώσεις τους τόσο ο Πατρινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ., Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, όσο και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, μιλώντας στη NET FM. Ο τελευταίος επικαλέστηκε ελλιπή ενημέρωση επί του θέματος από το αρμόδιο υπουργείο, όπως και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος επίσης απέκλεισε την αποδοχή αλλαγών στα εργασιακά από πλευράς ΔΗΜ.ΑΡ.

Ωστόσο η δήλωση του Σπύρου Λυκούδη, τοποθετεί τη στάση του κόμματος σε διαφορετική βάση, καθώς, ενώ αρνήθηκε κάθε συζήτηση για τα εργασιακά σε πρώτο επίπεδο, συμπλήρωσε μιλώντας χθες στον Alpha FM.: “Αυτή η πρόταση της τρόικας στα εργασιακά δεν γίνεται δεκτή. Αν έρθει άλλη μπορεί να τη δούμε”.

Η διεύρυνση στην Κεντροαριστερά και όχι μόνο

Να εκμεταλλευθεί τη φθορά του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επιχειρεί η ΔΗΜ.ΑΡ. αξιοποιώντας τα δημοσκοπικά στοιχεία που δείχνουν ότι το κόμμα δεν αντιμετωπίζει σημαντικές απώλειες λόγω των μέτρων, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταποντίζεται. Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Διεύρυνσης του κόμματος, Νίκου Μπίστη, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ημερησία” αναφέρει πως “ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας. Άλλοι το λένε πιο απλά, τον χώρο της Κεντροαριστεράς”, ξεκαθαρίζει την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως ένας μεγάλος αριθμός στελεχών αυτού είναι πλήρως απονομιμοποιημένα στη συνείδηση της κοινής γνώμης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Χατζησωκράτη, ο οποίος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη του κ. Πάγκαλου για την ανάγκη συμπαράταξης με τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ., για να στηθεί μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, απάντησε: “Ήταν ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Έχει το δικό του τρόπο να εκφράζεται ο κ. Πάγκαλος. Η συνέντευξή του ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική, επί της ουσίας πολιτικότατη και έθιγε ζητήματα με την άνεση του ότι δεν έχει κομματική ευθύνη, που πολλές φορές αυτό φέρνει ακραίες απόψεις”.

Αποχώρησε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ. ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, -όπως έγραψε χθες-  το ISTOLOGIO, ο οποίος είχε εκφράσει δημόσια πολλές φορές τη διαφωνία του για την επιλογή του κόμματος να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα.
Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει την έδρα του σε περίπτωση που του ζητηθεί κάτι τέτοιο από το κόμμα και επεσήμανε πως υπάρχουν πολλοί βουλευτές, τόσο στη ΔΗΜ.ΑΡ. όσο και στα άλλα συγκυβερνώντα κόμματα, που θα σεβαστούν τον ελληνικό λαό και δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς