Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί φύλαξης από τη φρούρηση χρυσαυγιτών

Τον "πήρε στο λαιμό του τον αστυφύλακά του ο... Καραϊσκάκης!

Σε διαθεσιμότητα και ο αστυνομικός
φρουρός του… Καραϊσκάκη!
           Σε σύγκρουση οδηγούνται υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Χ.Α. μετά τις επιθέσεις βουλευτών και μελών της σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. Χθες, με εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί - φρουροί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής πλην εκείνων του γ.γ. Νίκου Μιχαλολιάκου και των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Επίσης, διμοιρία των ΜΑΤ αναπτύχθηκε χθες έξω από τα γραφεία του κόμματος και διενεργούσε ελέγχους σε όσους εισέρχονταν και εξέρχονταν από τα γραφεία του κόμματος. «Εφόσον τα μέλη του κόμματος δηλώνουν δημοσίως ότι θα συνεχίσουν να παρανομούν, είμαστε υποχρεωμένοι να διενεργούμε προληπτικούς ελέγχους» σχολίασε αξιωματούχος του Υπουργείου, κατά την «Καθημερινή».
 Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Χ.Α. η οποία απέστειλε εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για «συνταγματική εκτροπή».

«Δεν είναι δυνατό να προστατεύονται από αστυνομικούς ενώ οι ίδιοι παρανομούν. Διαφορετικά, ο αστυνομικός-φρουρός θα πρέπει να συλλάβει αυτόν που προστατεύει. Αντιμετωπίζουμε την αντίφαση απομακρύνοντας τους αστυνομικούς-φρουρούς από τους βουλευτές τους κόμματος» δήλωσε πηγή του υπ. Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης της «Καθημερινής».

Στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, πρωί Σαββάτου, στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου παρών ήταν, πλην του βουλευτή της Χ.Α. Κώστα Μπαρμπαρούση (Καραϊσκάκη) και ο αστυνομικός φρουρός του, ο οποίος σήμερα, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα.
Παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης, κατά το enikos.gr.
Για τα γεγονότα σχηματίζεται ήδη δικογραφία από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή για να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας των δύο βουλευτών της Χ.Α. (Γ. Γερμένη και Π. Ηλιόπουλου) που μετείχαν στα γεγονότα.
Κατά την προανάκριση φέρονται να ταυτοποιήθηκαν δύο μέλη του κόμματος που προκαλούσαν φθορές στους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών. Στο θέμα παρενέβη χθες και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες, ζητώντας να ολοκληρωθούν άμεσα οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τα γεγονότα σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.
Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας αποκάλυψε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις της Χ.Α. εναντίον αλλοδαπών επαιτών στην Καλαμάτα. Η τοπική οργάνωση της Χ.Α. σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «δύο ημέρες εκκαθαρίσεων ήταν αρκετές για να μπει τέλος σε αυτή την κωμωδία με τις αρχές άπραγες και θεατές της ταλαιπωρίας των οδηγών».
 «Είναι ανησυχητικές οι βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις κατά μεταναστών προσφύγων και αιτούντων άσυλο» δήλωσε χθες η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πολάι. Τέλος, εμπρηστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στον Ν. Κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς