Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στο σφυρί βγάζουν και το λιμάνι της Πάτρας που το είχαν εξαιρέσει!



Από την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων.

Έγγραφο του Υπουργείου κινητοποιεί
το Δημοτικό Συμβούλιο

Οι υπογραφές για την παράδοση μπήκαν, αλλά η κυβέρνηση τις αγνόησε.
  Απροσδόκητη εξέλιξη υπήρξε από την περασμένη Παρασκευή, όταν έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών έφθασε στο Δήμο Πατρέων. Το περιεχόμενό του παρέπεμπε σε αποστολή προς λαό Μαμελούκων, καθώς η πλήρης αναξιοπιστία της εσωτερικής κυβερνητικής Τρόικας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, εύρισκε την έκφρασή της στο ζήτημα του λιμανιού Πατρών.


Ειδοποιούσε ο αρμόδιος μανδαρίνος της κυβέρνησης των δουλοφρόνων της Μέρκελ, ότι αναιρείται η παραχώρηση του λιμανιού, που είχε παραχωρηθεί επί  υπουργίας Πάγκαλου στο Δήμο Πατρέων για τις ανάγκες της πόλης. Και που η υλοποίηση αυτής της παραχώρησης πέρασε μέσα από αγώνα δολιχοδρομίας μέχρι να οριστικοποιηθεί, στις 24-1-2012, «εν χορδές και οργάνοις» με την συμμετοχή του ΟΛΠΑ και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και παρουσία των των δημάρχων που πέρασαν από την Πάτρα.

Υπογράφηκαν τα σχέδια, μπήκαν οι… βούλες,  μένοντας ωστόσο ένα μεγάλο τμήμα του λιμανιού προς βορρά, δήθεν για τις προσωρινές εμπορικές ανάγκες της Ναυτιλίας, μέχρι την οριστική μεταφορά στο νέο λιμάνι της Ακτής Δυμαίων και την ολοκληρωτική παράδωση της λιμενικής ζώνης των περίπου έξι χιλιομέτρων.
Αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων συζητά τρόπους αντίδρασης απέναντι σε μία κυβέρνηση που ούτε την υπογραφή της δεν σέβεται, προκειμένου να εξυπηρετήσει δουλικότατα  την ανάληψη της εκδούλευσης των Τροϊκανών για ξεπούλημα και του λιμανιού Πάτρας, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών μεγάλων λιμανιών.
Και υποτίθεται το είχε παραχωρήσει στην Πάτρα για να μην βρεθεί περιτοιχισμένο το θαλάσσιο μέτωπό της.  Την πόλη που μόλις πέρυσι με το Δήμαρχο επικεφαλής της, βρέθηκε σύσσωμη στον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος να αναπνέει τον αέρα της θάλασσάς της.
Τότε όσοι μετείχαν στην αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων κατηγορήθηκαν από κάποιους ευκολόπιστους ότι η ενέργειά τους συνιστούσε εκτραχηλισμό. Σήμερα ας αναγνωρίσουν ότι τουλάχιστον προέτρεξαν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς