Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μνηνομόνιο και στην Γκούντις!

Φωτογραφία Αρχείου.


Απαίτησε από εργαζόμενούς της
την περικοπή του μισθού των
Σε καιρούς μνημονίου οι κάθε λογής εργοδότες βρήκαν την ευκαιρία να… κοψομεσάσουν τα μεροκάματα των εργαζομένων, απαιτώντας να δουλέψουν σε δουλεία Ευρώπης με μισθούς Μπαγκλαντές, εκμεταλλευόμενοι την υπαρκτή ανεργία των νέων που υπερβαίνει το 52%!
Και αυτό που γίνεται σε εργοδότες με μικρό τζίρο εργασίας, όπου υπάρχει και κάποια προσωπική σχέση, ίσως να δικαιολογείται από την πτώση του τζίρου λόγω της γενικότερη οικονομικής δυσπραγίας και την έλλειψη κεφαλαίων στήριξης.
Όταν όμως γίνεται από μεγάλες εταιρείας ετοίμου φαγητού, όπως η Γκούντις, πως μπορεί να εξηγηθεί; Δεν αναφέρουμαι σε αυτές που λειτουργούν με το σύστημα της παραχώρησης-ενοικίασης του τίτλου, το περίφημο φρανσάιντς, αλλά από την επίσημη εταιρεία, όπως αυτή στον πολυχώρο της Βέσο Μάρε, στην Πάτρα.
Απαίτησε από τους υπαλλήλους της  να εργαστούν με τα μισά χρήματα, τις ίδιες ώρες που δουλεύουν και τώρα. Μόνον το 25% των απασχολουμένων υπέγραψε τέτοια υποτελή προσωπική σύμβαση. Και φυσικά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι «έκατσαν» στο στομάχι του διαχειριστή.
Ε, όχι και οικονομικό πρόβλημα ο κολοσσός της Γκούντις. Απλά επωφελούνται από το γενικότερο κλίμα και απαιτούν από τους εργαζόμενους εφαρμογή όσων η κυβερνητική εσωτερική Τρόικα της συμφοράς εξαγγέλλει, πριν καν τα υλοποιήσει με νόμο!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς