Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς

Ο... παθολόγος κύριος Αντώνης!

Μίλησε για... κίνδυνο θανάτου της χώρας ως άλλος γιατρός του θνήσκοντος ΕΟΠΥ

 «Η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης» είπε ο Αντ. Σαμαράς ως άλλος… παθολόγος του θνήσκοντος ΕΟΠΥ. «Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» είπε κατά τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.
«Η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη» είπε ως γνήσιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεωκοπίας ο Πρωθυπουργός.
Επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.  Αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς» είπε. Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.
«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ένστολων» υποσχέθηκε, αλλά την επόμενη ώρα οι ένστολοι διαδηλώνοντας τον αναζητούσαν για του επιδώσουν τη λίστα των αιτημάτων τους. Χτυπάμε δύο μεγάλα σκάνδαλα είπε και σίγουρα σε αυτά δεν συμπεριελάμβανε το δωράκι των δύο δισ. ευρώ από την παραγραφή του σκανδάλου της Ζήμενς, που έκανε στη Μέρκελ. Την γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή”, εννοούσε, που την καταπολεμά η Δεξιά επί χρόνια κι όλο ακαταπολέμητη είναι.
Σχετικά με την επόμενη δόση, δεσμεύθηκε ότι θα επιστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που φθάνουν τα 7 δισεκ. Ευρώ και θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα ξεμπλοκάρουν έργα από το ΕΣΠΑ.
«Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα για να αλλάξει η πορεία της οικονομίας» υποσχέθηκε, αλλά ξέχασε ότι τα νούμερα υπολογίζονται αντίστροφα από τους τοκογλύφους που προσκυνεί. Όπως και το Ταμείο που έχει συστηθεί εκτός Ελλάδος για να κατατίθεται αυτομάτως το 90% των εσόδων της χώρας προς όφελος αυτών. 
Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και την ενίσχυση των εξαγωγών. Δεσμεύθηκε ότι μία φορά το μήνα θα βλέπει τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, ώστε να έχει ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας. Προφανώς μέχρι τώρα ήταν εκτός… κλίματος!
Σύμφωνα με το newsite.gr, τους δρόμους βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ακόμη από το απόγευμα που άρχισαν οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας αναπτύχθηκαν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης  και μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς