Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιμέτωποι με τρεις κλούβες ΜΑΤ οι ένστολοι διαδηλωτές στη ΔΕΘ

Oι ένστολοι στην πλατεία Λευκού Πύργου. (Φωτό από newsit.gr)

Πάντως τους συμπόνεσε ο Σαμαράς
και αποχώρησε εσπευσμένως
 Ενώ ο Αντ. Σαμαράς εγκαινιάζοντας την 77 ΔΕΘ ενημέρωνε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι «την μάχη με το λόμπι της δραχμής εκτός Ελλάδας, την κερδίσαμε, απομένει να κερδίσουμε τη μάχη με το λόμπι της δραχμής εντός Ελλάδας», από αυτή τη μάχη ξεκίνησε σήμερα το πρωί που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σε μία επίσκεψη-αστραπή, κι αποχώρησε μετά δίωρο παραμονή από το πεδίο που σε λίγο θα μύριζε… μπαρούτι.
Οι ένστολοι, για τους οποίου είπε ότι συμμερίζεται τα προβλήματά τους και ότι μόλις και όταν η Ελλάδα ανακάμψει τα επόμενα χρόνια, η πατρίδα θα θυμηθεί ότι τα ένστολα παιδιά της αδικήθηκαν και θα τους επαναχορηγήσει τα αφαιρεθέντα ειδικά επιδόματα, είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
  Το κάλεσμα των συνδικαλιστικών ενώσεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, δόθηκε για τις 12 το μεσημέρι, όπου εκατοντάδες ένστολοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σε βάρος τους σχεδιαζόμενα κυβερνητικά μέτρα. «Δεν αντέχουμε άλλο», είπε, απευθυνόμενους προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ενώ, σχολιάζοντας το σύνθημα μερίδας διαδηλωτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε: «Η απεργία είναι διεκδικήσιμη. Με τα μέτρα που παίρνουν, μόνοι τους μας οδηγούν εκεί».
Ξεκινώντας πορεία, από το Λευκό Πύργο, οι ένστολοι βγήκαν στο οδόστρωμα και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Στη όδο Έντισον παρατάχθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες, ανακόπτοντας την πορεία προς το ξενοδοχείο, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια.
Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου, την ώρα εκείνη βρισκόταν, κυβερνητικό κλιμάκιο, και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου . Του ζήτησαν μάλιστα να μεσολαβήσει ώστε να συναντηθούν αύριο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός ήταν απών, παρόλο που νωρίτερα στην ομιλία του, είπε ότι τους συμμερίζεται.
Δύο ώρες μετά το κέντρο της πόλης έκλεισε καθώς το απόγευμα στις 6 θα άρχιζαν οι άλλες πέντε συγκεντρώσεις και πορείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς