Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αστυφύλακες των ΜΑΤ ψέκασαν χθες συνδικαλιστές συναδέλφους των

Στιγμιότυπο από τη ρήξη των ενστόλων με τους πραιτωριανούς.


Είναι καιρός να καταργηθεί αυτό το πραιτωριανό αντιδημοκρατικό σώμα
Αντιμέτωποι με τους συναδέλφους τους αλλά και με χημικά βρέθηκαν χθες τα προεδρεία των ομοσπονδιών των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών που προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθειά τους να συναντήσουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για να τον πείσουν όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση ότι "δεν πάει άλλο".
Κι αυτό για να αποδειχθεί ότι αυτό το σκοτεινό σώμα της αστυνομίας που διατηρείται εδώ και τρεισήμισι δεκαετίες στους κόλπους του ΥΔΤ, τελεί υπό την αντίληψη του πραιτωριανού μισθοφόρου που εκτελεί διαταγές του εκάστοτε υπουργού-πραίτωρα αφεντικού του και πέραν από τα δημοκρατικά όρια που καθορίζει το Σύνταγμα. Καιρός είναι να διαλυθεί.
Τον πρωθυπουργό δεν τον είδαν οι συνδικαλιστές, όμως ψεκάστηκαν από τη δύναμη των ΜΑΤ που βρισκόταν στο Μαξίμου και έπειτα από τις διαμαρτυρίες τους, έγινε τελικά δεκτή αντιπροσωπεία τους από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Κ. Μπούρα, στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των ενστόλων. Και το ερώτημα είναι: Τι προσέφεραν οι πραιτωριανοί της τριμερούς συγκυβέρνησης; Όταν ακόμη και με τους ένστολους έχουν έρθει σε ρήξη οι κυβερνώντες, είναι ζητούμενο  εάν υπάρχει άλλος κλάδος επαγγελματικός με τον οποίο δεν έχουν συγκρουστεί!
«Θα πορευτούμε όλοι μαζί, για να δείξουμε στους κυβερνώντες ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν απέναντι από καμία άλλη ομάδα εργαζομένων. Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούμε εμείς ως κατασταλτικός μηχανισμός στους διεκδικητικούς αγώνες των άλλων εργαζομένων. Χρειάζεται αντίσταση, και σε αυτή την αντίσταση πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε σήμερα τα προεδρεία και θα την τηρήσουμε. Άλλοι θα έχουν πρόβλημα αν δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και πρόβλημα θα έχουμε όλοι, πρόβλημα ύπαρξης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Κ. Μπούρα.
Στο μεταξύ, οι ένστολοι προγραμματίζουν νέα πανελλαδική κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς