Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σε λίγο η αγορά φαρμάκων θα γίνεται και από τα… καρβουνιάρικα!!

Θα τα δώσουμε που λέτε να τα πουλάνε τα σουπερμάρκετ, και άμα δεν δίνουν πίστωση κι αυτά, θα τα στείλουμε στους καρβουνιάρηδες. Τι φαρμακόσκονη, τι καρβουνόσκονη!


Αποκαλυπτική δήλωση του υπουργού
Ανδρ. Λυκουρέζου
Το πήγαιναν από δω, το έφερναν από κει, τελικά το ξεφούρνισε ο υπ. Υγείας, αυτό που οι φαρμακοποιοί λένε από την αρχή των κινητοποιήσεών τους. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση του Μνημονίου, μετά την υποβάθμιση  του ιατρικού λειτουργήματος, θα καταντήσει και την πώληση φαρμάκων  στο επίπεδο των… καρβουνιάρικων!
Οι σχέσεις μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας παραμένουν τεταμένες και οι αντιθέσεις δεν καταλάγιασαν παρά τη χθεσινή δημοσιοποίηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τους φαρμακοποιούς.
Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ ως το Σάββατο, οπότε θα επανεξετάσουν τη στάση τους.
Αιτία των νέων τριβών ήταν ο εκβιασμός του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, πως το πρόγραμμα αποπληρωμής θα υλοποιηθεί μονάχα με προϋπόθεση (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ στο ΣΚΑΪ.gr) την άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του φορέα.


Και ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη μία αποκαλυπτική δήλωση του υπ. Υγείας Ανδρ. Λυκουρέζου ήρθε να την επιτείνει.
Το ενδεχόμενο να πωλούνται φάρμακα ακόμα και από τα σούπερ μάρκετ, άφησε ανοιχτό ο υπουργός μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του Μνημονίου στο χώρο της υγείας και του περιβάλλοντος.
Η δήλωση Λυκουρέντζου προκάλεσε την άμεση αντίδραση των φαρμακοποιών με εκπροσώπους των φαρμακευτικών Συλλόγων να αντιτείνουν ότι δε θα δεχτούν άλλους εκβιασμούς.

Εν τω μεταξύ, εκτός του χρονοδιαγράμματος έχουν μείνει οι συμβεβλημένοι ιατροί και οι φαρμακοβιομήχανοι, ενώ 1,5 δις κάνει να λαμβάνουν τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση του Κωνσταντίνου Φρουζή, προέδρου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς