Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μ. Κανελλοπούλου: Είναι σκυλιά αγαρινά, έχουμε πόλεμο μαζί τους!


Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλλου

Δεν είναι περίπτωση ώριμου φρούτου είπε
ο Β. Χατζηλάμπρου στη συνέλευση της Αγ. Σοφίας για την κυβέρνηση


 
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Χατζηλάμπρου.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
 «Δεν είναι μια περίπτωση ώριμου φρούτου, που θα πέσει χωρίς να κινηθούμε» είπε χθες Σάββατο απόγευμα της 22-9-12, στην επιτυχημένη ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων της Αγ. Σοφίας ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Χατζηλάμπρου που βρέθηκε και μίλησε σε ένα κοινό που καταφανώς έδειξε ότι προσήλθε με την αγωνία και τον προβληματισμό για το τι μέλλει να συμβεί στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και πιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και των 72 βουλευτών του για την απαλλαγή της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων.
«Έχουμε πόλεμο μαζί τους, γιατί κήρυξαν πόλεμο στην κοινωνία με τα μέτρα που παίρνουν» τόνισε ο βουλευτής του αριστερού κόμματος. Και η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε ως συνομιλήτρια στη συνέλευση τόνισε:
«Για να απολογηθούμε σε σας για όσα κάναμε και όσα παραλείψαμε» -όπως είπε- χαρακτηρίζοντας το καθεστώς: «Αυτοί είναι σκυλιά αγαρινά, έχουμε πόλεμο. Χρειάζονται ένα εκατομμύριο πολίτες να βγουν στους δρόμους, για να τους γκρεμίσουμε». Και θέλοντας να δείξει το πείσμα των κυβερνητικών που ωθούν την κοινωνία στα άκρα ρώτησε τους παρισταμένους πολίτες: «Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση; Τότε πρέπει να είμαστε όλοι η Πάτρα στην απεργία της Τετάρτης. Θα είμαστε ή θα κοιτάξουμε μη χάσουμε το μεροκάματο και θα χάνουμε έτσι το μέλλον; Θα διαμαρτυρηθούμε για το λιμάνι της Πάτρας που θα το πουλήσουν στους ιδιώτες, όπως και άλλα λιμάνια και θα το τσιμεντοποιήσουν; Θα ξεσηκωθούμε για τον εθνικό δρόμο, για την αποβιομηχάνιση;» ξαναρώτησε παραθέτοντας παραδείγματα από την υποβάθμιση της πόλης.
Για την περίπτωση του λιμανιού ο Β. Χατζηλάμπρου υπενθύμισε ότι πέρασε από τη Βουλή με διαφορά μόλις ενός ψήφου και χάρη στη ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ακόμη ότι: «Με την πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν αδειάσει τα ταμεία εργαζομένων, ο ΕΟΠΠΥ, ο κόσμος αυτοκτονεί, το οικονομικό αδιέξοδο είναι παρών και στο επίκεντρο της προσοχής τους είναι μόνον η δόση. Από την οποία είναι ζήτημα εάν φτάσει στη χώρα 85% από αυτά τα 31,5 δισ. που θα χρεωθούν οι πολίτες, δηλαδή εμείς. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε στην κοινωνία ότι είναι ελπιδοφόρο. Η εβδομάδα της απεργίας θα δείξει πολλά. Το καθεστώς αυτό, που κινείται στα όρια της νομιμότητας και με αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι ζήτημα εάν θα σταθεί όταν ξεσηκωθεί ο λαός» κατέληξε.
Στο ερώτημα παρισταμένου πολίτη γιατί δεν βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στους διαμαρτυρόμενους πολύτεκνους, ενώ βρέθηκε στους αστυνομικούς, η Μ. Κανελλοπούλου απάντησε: «Ο πρόεδρος των πολυτέκνων μας είπε ότι δεν θέλει ούτε την Χρυσή Αυγή, ούτε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» και δεικτικά σχολίασε: «Πολύ πολιτική η δήλωσή του!».
Για την συμπαράσταση στους ένστολους μέλος της συνέλευσης ξεκαθάρισε: «Βάλλονται σήμερα και οι ίδιοι από το σύστημα. Τους θέλουμε μαζί μας γιατί δεν είμαστε γενικά κατά της αστυνομίας. Προϋπόθεση της στήριξής μας είναι να συμβάλλουν στην αυτοκάθαρση του Σώματος από την ακροδεξιά που ελλοχεύει σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς