Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Χρήστος Σιάχος: Ένα νέος ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται την άνοιξη του 2013

Στη μέση ανάμεσα στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται ο δραστήριος Χρ. Σιάχος, πρώην ανένταχτος.


Είναι απαραίτητη η λαϊκή συμμετοχή
στην κυβέρνηση της αριστεράς, είπε
Η αγωνία των παραβρισκόμενων στη λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ χθες Σάββατο 22-9-12, στην πλ. Αγ. Σοφίας Πατρών ήταν εμφανής. Σκοπός η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανασύνθεσή του για να συνεχίσει να στέκεται ανάχωμα στις κυβερνητικές επιδιώξεις. Και στόχος η ανατροπή των πολιτικών που επιβάλλονται αυθαίρετα και αντισυνταγματικά.
Την απάντηση στα σχετικά ερωτήματα έδωσε ο Χρήστος Σιάχος, συντονιστής της συνέλευσης με ομιλητές την Μαρία Κανελλοπούλου και τον Β. Χατζηλάμπρου, βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συντονιστής είπε: «Τώρα αρθρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Περνάμε σε νέο οργανωτικό μοντέλο. Από τις Συνιστώσες, στον ενιαίο νέο ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι Τοπικές Επιτροπές θα αποτελέσουν τα κύτταρα που θα παράγουν πολιτική σε τοπικό επίπεδο και κεντρικά όργανά τους θα είναι οι τοπικές συνελεύσεις, όπως αυτή που κάνουμε απόψε» είπε.
Και συνέχισε:
«Αρχές Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και μετά επόμενο βήμα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το ιδρυτικό του Συνέδριο την άνοιξη του 2013. Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται» κατέληξε.
Έθεσε όμως και το υποθετικό ερώτημα:
«Φαντάζεστε να παίρναμε τώρα την κυβέρνηση, που είμαστε με ελλιπή όργανα και να μην είχαμε την λαϊκή συμπαράσταση που μας είναι απαραίτητη. Διότι κυβέρνηση της αριστεράς χωρίς τη συμπαράσταση των πολιτών δεν στέκεται. Το σύστημα με τα δικά του ΜΜΕ και τους γνωστούς του τρόπους θα μας πολεμήσει σκληρά. Χάνουν τα συμφέροντά τους. Χρειαζόμαστε την καθοριστική λαϊκή συμβολή, με το σύστημα της ανάθεσης, δεν θα προχωρήσουμε» είπε και καταλήγοντας πρότεινε στους μη εγγεγραμμένους να εγγραφούν στην Τοπική Επιτροπή Αγ. Σοφίας, Αγυιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς