Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Διαμαρτυρία σήμερα συνταξιούχων και ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
 
Στην Αθήνα πορεία στο Υπουργείο, στην Πάτρα στον ΠΕΣΥάρχη
Καμία μείωση.
 Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, ενώ ο υδράργυρος «βάρεσε κόκκινο»  πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα σήμερα, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας διεκδικώντας δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες υγείας.
Παράλληλα, στην Αθήνα, δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς, λόγω καύσωνα, κλήθηκε το ΕΚΒ να αντιμετωπίσει λιποθυμικά περιστατικά.  Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν, στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, τις ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και φαρμάκων και ζήτησαν την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, με δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη για όλους. Επίσης, ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση των ταμείων, ώστε να καλυφθούν τα χρήματα που χάθηκαν από το PSI «κούρεμα» των ομολόγων.
Oι συνταξιούχοι, φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν στο κτίριο του Yπουργείου Υγείας, που βρίσκεται στην πλατεία Βάθης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Διαμαρτυρία και στην Πάτρα


Ο συνδικαλιστής Γ. Τσαπάρας ενημερώνει τους συνάδελφους

Διαμαρτυρία συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 π.μ. και στην Πάτρα. Με κάλεσμα της Ομοσπονδίας συνταξιούχοι συναντήθηκαν απέναντι από του Βασιλόπουλου, όπου και τα γραφεία του ΠΕΣΥάρχη Δημ. Κατσικόπουλου.
Εκεί μέλη της Διοίκησης υπό τον συνδικαλιστή, μέλος του ΔΣ, Γιώργο Τσαπάρα, επισκέφθηκαν τον Δημ. Κατσικόπουλο και του έθεσαν τα αιτήματά τους, που είναι η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ενίσχυση των δομών του ΕΟΠΠΥ και η αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων.
Στην απάντηση σου ο ΠΕΣΥάρχης υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στην ηγεσία του Υπουργείου, μετά από έντονες πιέσεις των συνδικαλιστών, που έφθασαν στο όριο της λογομαχίας μαζί του, με κομματικά χαρακτηριστικά.
Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η μικρή συμμετοχή, σε σχέση με τους εγγραφέντες και τους ψηφίσαντες των τελευταίων εκλογών στο Σύλλογο, αλλά και η παντελής απουσία του Προεδρείου, κάτι που εκλήφθηκε από τους διαμαρτυρομένους συνταξιούχους ως ευμενής αντιμετώπιση του Υπουργείου, λόγω κομματικής συνάφειας με την ΝΔ, της πλειοψηφίας του συλλόγου.   

Τρία ακόμη στιγμιότυπα απ' τη διαμαρτυρία στην Πάτρα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς