Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Παραλειπόμενο από την συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Θεατράκι Πάτρας

Βασ. Χατζηλάμπρου, Κ. Σπαρτινός, Μαρία Κανελλοπούλου.


Οι αριστεροί φέρουν βαρέως την στήριξη της δεξιάς κυβέρνησης
 Χαρακτηριστικό της επιτυχημένης μάζωξης  του ΣΥΡΙΖΑ, στο θεατράκι της Μαρίνας  Πάτρας, χθες το βράδυ, είναι το γεγονός πως έλαβαν μέρος παλιοί σύντροφοι από τον ΣΥΝ, που είχαν διαφωνήσει και προσχωρήσει στην ΔΗΜΑΡ. Τι έγινε και σημειώνεται αυτή η μεταστροφή;

Ακόμη ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο.
 Εάν κρίνουμε από την έως τώρα στροφή της ΔΗΜΑΡ προς συντηρητική κατεύθυνση, όπως η συμμετοχή και στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, η αντιδραστική τοποθέτηση για τους μετανάστες, που ο εκπρόσωπος Τύπου της προτείνει τον εγκλεισμό ή ακόμη και την εξορία τους σε νησιά, η άρση της μετενέργειας στις ΣΣΕ, που σημαίνει αρμαγεδώνα απολύσεων και μειώσεων μισθών, κάτι που αντιλήφθηκε πολύ καλά ακόμη και ο τέως υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος και παραιτήθηκε, τότε ίσως δοθεί η εξήγηση της αποδιάρθρωσής της. Βεβαίως δεν ξεχνάμε την αντίθεση τριών ηγετικών στελεχών της, από την Πάτρα, ανάμεσα στους «18», στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην δεξιά κυβέρνηση, αλλά ωστόσο μην παραβλέπουμε ότι αν και προκλήθηκαν δεν πήραν δημόσια θέση περί της περαιτέρω στάσης τους. Άρα οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά αυτούς.
Ενδεικτικό και ίσως έχει κάποια σημασία, είναι ότι την ίδια ώρα της επιτυχημένης συνάντησης στο Θεατράκι της Μαρίνας Πάτρας, με το θερμόμετρο να βαράει κόκκινο, σε κήπο γνωστού βιβλιοπωλείου της Πάτρας, γίνονταν παρουσία βιβλίου της βουλευτίνας του κόμματος ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση με την συμβολή των εκλεκτών καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών Σήφη Μπουζάκη και Παντελή Κυπριανό. Εντούτοις, εάν κρίνουμε από τον μικρό αριθμό συμμετεχόντων, των προερχομένων απ’ την ΔΗΜΑΡ γνωστών στελεχών, μετρημένων στα δάκτυλα των χεριών, δεν φαίνεται να σημειώθηκαν διαρροές από την συνάντηση στο Θεατράκι.
Οι αριστεροί πάσης φύσεως και προελεύσεως, εν έτει Μνημονίου και Τρόικας φέρουν βαρέως την στήριξη στην πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, αυτήν του Σαμαρά, που τυμβωρυχεί σε βάρος του τόπου και του λαού, από την ηγεσία του Φώτη Κουβέλη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς