Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συμφωνία για το Μνημείο Εκτελεσμένων Ελλήνων από τους Γερμανούς

Από δεξιά προς αριστερά: Ο πρόεδρος της ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας Παν. Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Πατρέων Κ. Μπουρδούλης, ο ταξίαρχος Θεόδ. Μπερέτης διοικητής ΚΕΤχ και οικοδεσπότης της συνάντησης, ο πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας Κ. Καρπέτας, ο επικεφαλής της "Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας'' περιφ. σύμβουλος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Β. Χατζηλάμπρου, ο π. Παναγ. Ταρσινός της ΙΜ Πατρών και ο γραμμ. της ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας Γιώργ. Μόσχος.

Συνάντηση φορέων με τον διοικητή του ΚΕΤχ ταξίαρχο Θεόδ. Μπερέτη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Διοικητή ΚΕΤχ ταξίαρχου Θεόδωρου Μπερέτη και με αντικείμενο την προώθηση των ενεργειών για την ανέγερση του αντιναζιστικού Μνημείου Ελλήνων Εκτελεσμένων κατά την γερμανική Κατοχή.
Κατ’ αυτήν συμφωνήθηκε ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επίτευξη της ανέγερσης κατόπιν συζήτησης επί του προϋπολογισμού του έργου, που συνέταξε αφιλοκερδώς ο φιλίστορας μηχανικός Αναστ. Στασής και κατατέθηκε εκ μέρους της ΕΣΔΙΑ.
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων εξέφρασαν την πρόθεση να συμβάλουν ηθικά και οικονομικά, ώστε από την έναρξη της κατασκευής του Μνημείου και εντός 25 ημερών, σύμφωνα με την οικονομική μελέτη του έργου, αυτό να περατωθεί. 
Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του ταξιάρχου ΚΕΤχ,  παραβρέθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδος ο πρόεδρος Κ. Καρπέτας, ο επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Περιφ. Δυτ. Ελλάδας» περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Χατζηλάμπρου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων Κ. Μπουρδούλης, ο π. Παναγ. Ταρσινός εκπρόσωπος της Ι.Μ. Πατρών και από την ΕΣΔΙΑ ο πρόεδρος Παν. Γεωργόπουλος με τον Γραμμ. Γ. Μόσχο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς