Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Για την επίθεση του νεοναζί στην Ρένα Δούρου και την Λιάνα Κανέλη

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

Ενδεικτικό των διασυνδέσεων της οργάνωσης, είναι και το γεγονός ότι τα φυλλάδιά της τυπώνονταν από τη ΝΔ

 Η φαινομενικά αμφίσημη στάση της ΝΔ απέναντι στο επεισόδιο
και η πολιτική στρατηγική που φανερώνει

Παν. Ψωμιάδης.
Μερικές παρατηρήσεις για τον ρόλο της ΝΔ έναντι της Χρυσής Αυγής, είναι αναγκαίες σήμερα μετά τη διάσταση που παίρνει το θέμα, καθώς ο μεν Κασιδιάρης προσπαθεί να ελιχθεί αποποιούμενος ευθύνες, η δε ΝΔ να τις επιρρίψει γενικά και αόριστα σε παραβατικές συμπεριφορές, παριστάνοντας την μετριοπαθή δύναμη. Έτσι εξηγείται η φιλική συμπεριφορά Ψωμιάδη προς Χρυσαυγίτες, αλλά και η απαθής στάση Παυλόπουλου, παρόντος στην εξέλιξη του επεισοδίου.
Βασικά στοιχεία για να κατανοήσουμε την στάση της ΝΔ είναι τα παρακάτω.
α) Γενικόλογες και αφηρημένες δηλώσεις Σαμαρά: «Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής.  Τα καταδικάζουμε».
β) Ειδικές και συγκεκριμένες δηλώσεις Ψωμιάδη, όπως:

«Πάντως ανατρεπτικές πράξεις δεν έκανε η Χ.Α. αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω, για να φύγουμε λίγο από το Μνημόνιο και τα οικονομικά ζητήματα, ποιος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε καταδίκασε ποτέ τους κουκουλοφόρους. Ποιος κλείνει λιμάνια, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, ποιος υπερασπίζεται δυνάμεις αναρχικών; ...
«Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».
Οι δηλώσεις αυτές εκ πρώτης όψεως φαίνονται αντιφατικές, αλλά δεν είναι. Πουθενά στην δήλωσή του ο κ. Σαμαράς δεν καταδικάζει το συγκεκριμένο επεισόδιο.  Αυτό που καταδικάζει είναι η βία και η πρόκληση γενικώς.  Για ποια βία όμως και πρόκληση συγκεκριμένα μιλά ο κ. Σαμαράς; Το σημείο αυτό έρχεται να συγκεκριμενοποιήσει η δήλωση Ψωμιάδη με την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής και την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.  Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Ψωμιάδης ανατρεπτικές πράξεις και όχι στην ΧΑ.    Μία μέρα μόλις μετά από την φασιστική επίθεση στην Λ. Κανέλλη και την Ρ. Δούρου ο Ψωμιάδης θα καταδικάσει τυπικά αλλά εξίσου γενικόλογα και αφηρημένα με τον κ. Σαμαρά  «ακραίες συμπεριφορές», αλλά θα δηλώσει:
(α) ότι η ΧΑ δεν τον ενοχλεί και
(β) ότι ο κίνδυνος για τον τόπο και το πολίτευμα δεν είναι η ΧΑ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτή είναι στην πραγματικότητα η στάση της ΝΔ.  Ποιος είναι όμως ο στρατηγικός της στόχος με αυτήν την στάση;

Κινούμενη σε επίπεδο δηλώσεων αρχηγού σε ένα σκόπιμα γενικόλογο και αφηρημένο πλαίσιο η ΝΔ σκοπεύει να τηρήσει τα προσχήματα κοινοβουλευτικής νομιμότητας και παράλληλα να αφήσει χώρο (με το γενικόλογο και αφηρημένο χαρακτήρα) για τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της (βλ. Ψωμιάδη)  οι οποίοι έχουν τους εξής ρητούς στόχους:

(α) Την εξίσωση της φασιστικής ΧΑ με τις δυνάμεις της αριστεράς (ρητορική περί των άκρων) με στόχο την εδραίωση στις συνειδήσεις των πολιτών της ΝΔ ως τον θεματοφύλακα της μετριοπάθειας, της ασφάλειας και της νομιμότητας, και τον αποπροσανατολισμό από το γεγονός ότι πέρα από την φασιστική ΧΑ ακραία, απονομιμοποιημένη και πηγή ανασφάλειας είναι η κοινωνικά βάρβαρη πολιτική του μνημονίου που η ΝΔ υπερψήφισε, εφάρμοσε και υποστηρίζει σήμερα. 

(β) Την όχι και τόσο έμμεση υποδαύλιση ενός ολοένα και εντεινόμενου κλίματος τρομοκρατίας και πανικού, με στόχο τον εκβιασμό της λαϊκής ψήφου εν όψει των κρισιμότατων εκλογών της 17 Ιουνίου,

(γ) Την νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΧΑ στον τόπο με στόχο την τόνωση του σαφέστατα αντιαριστερού κλίματος που εξυπηρετεί μια τέτοια παρουσία στην κοινοβουλευτική ζωή του τόπου,

(δ) Τον οπορτουνιστικό προσεταιρισμό ψήφων για την παράταξη της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της ΧΑ.

 Ηλ. Κασιδιάρης, ο παρολίγον χορευτής, που έγινε νεοναζί.
Σε αυτήν την πολιτική στόχευση απέναντι πρέπει να θυμηθούμε ότι:

α) Το φαινόμενο ανάδυσης ενός φασιστικού κόμματος στις γειτονιές των πόλεων και στην επαρχεία οφείλεται στη μνημονιακή πολιτική της φτώχιας και της υποτέλειας που  η ίδια η ΝΔ (σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ) εφάρμοσε τα τελευταία τρία χρόνια.  Η ΝΔ που υποθάλπτει τώρα τον φασισμό της ΧΑ είναι αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες (υλικές, ιδεολογικές, πολιτικές) για την εμφάνιση και την ενδυνάμωσή της.
β) Το αντισυστημικό προφίλ που η ίδια η οργάνωση καλλιεργεί για λογαριασμό της δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η ώσμωση της οργάνωσης με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και η παρακρατική της λειτουργία έχουν καταγραφεί επανειλημμένα (βλ. π.χ. εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). 
Ο πόλεμος που το σύστημα έχει εξαπολύσει ενάντια στα μεσαία και χαμηλά στρώματα με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπές στην υγεία και την παιδεία, κλπ απλώς συνεχίζεται με την διάβρωση του κοινοβουλευτικού χώρου μέσω της ΧΑ, η οποία διάβρωση στόχο έχει την σταδιακή καταπάτηση του δημοκρατικού δικαιώματος του Ελληνικού λαού να δυναμώσει την φωνή του στη βουλή, μέσα από την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της αριστεράς.
Για το σημείο αυτό ενδεικτικά αναφερθεί ότι στις 2.2.2008, ΜΑΤ και μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν από κοινού εναντίον αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενώ σκανδαλώδης υπήρξε η προστασία του υπαρχηγού της οργάνωσης, Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου (υπόθεση Κουσουρή), που για χρόνια φυγοδικούσε. Χρονικό της συνεργασίας ΧΑ-ΕΛΑΣ εδώ. Η συνεργασία αυτή έχει καταγγελθεί, μεταξύ άλλων, και στο βιβλίο του πρώην μέλους της Χάρη Κουσουμβρή («Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής»). Ενδεικτικό των διασυνδέσεων της οργάνωσης, είναι και το γεγονός ότι τα φυλλάδιά της τυπώνονταν από τη ΝΔ (βλ. εδώ).
γ) Η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ ως ακραίες παρουσίες στην κοινοβουλευτική μας ζωή στόχο έχουν να πλήξουν την δυνατότητα του λαού να απαιτήσει και να καταφέρει μια άλλη διακυβέρνηση για τον τόπο.  Μια διακυβέρνηση η οποία θα βάζει τα συμφέροντα του ελεύθερου και όχι του τρομοκρατημένου λαού –των μεσαίων και των χαμηλών στρωμάτων –πάνω από όλα τα άλλα συμφέροντα.   Σε αυτήν την προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απαντά με την κυβέρνηση της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς