Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εφιάλτες αρχίζουν να πλανιόνται πάνω από τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη

Ο ένας εφιάλτης συγκυβέρνησης, ο άλλος απεταξάμην. Τι ισχύει;


Ο Μαν. Γλέζος εκτίμησε ότι ακόμα και αν σχηματιστεί κυβέρνηση «δε θα έχει διάρκεια»
 
«Εύχομαι να μην βρεθούν δύο-τρεις εφιάλτες» που θα στηρίξουν συγκυβέρνηση Μνημονιακής κατεύθυνσης από κοινού με τους Σαμαρά και Βενιζέλο,  εξέφρασε την αισιοδοξία του ο αγωνιστής της Αντίστασης και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Γλέζος
Ο χαρακτηρισμός «εφιάλτες» που έκανε ο Μανώλης Γλέζος όσους συνεργαστούν με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χθες και αφορά όσους εκχωρήσουν την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα του «μνημονίου», σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν από χθες.
Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Τρόικα θα πιέσει προκειμένου να μην γίνουν οι εκλογές» προσθέτοντας ότι εύχεται «να μην βρεθούν οι 2-3 εφιάλτες» εννοώντας εμμέσως το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη την ώρα που ο Κουβέλης δηλώνει στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά την σημερινή συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο, υπό το πρόσχημα της Οικουμενικής. Αλλά… ντρέπεται μόνος στον κοιτώνα των δύο αρχηγών του δικομματισμού και ζητά να συμβρεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Σε τούτα συνέβαλαν και οι έντονες φήμες ότι ο Φ. Κουβέλης παζαρεύει με τον Ευ. Βενιζέλο και ταυτόχρονα με σημερινή δήλωσή του κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι δεν βρήκε τρόπο οπωσδήποτε να κάνει κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε προκάλεσε την αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναρωτιέται «τι εννοεί ο Φώτης Κουβέλης;». Μήπως, λένε στελέχη του χώρου και εδώ στην Πάτρα, να προσχωρήσουμε στην αντίληψη του ΠΑΣΟΚ ότι είναι μονόδρομος το Μνημόνιο;
Ένα ακόμη στοιχείο που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η χθεσινή δήλωση Βενιζέλου, «τώρα δεν υπάρχει λύση, είμαστε όμως σε καλύτερη θέση». Εννοεί ότι τα έχει βρει με τη ΔΗΜΑΡ; Αυτό θα το μάθουμε σύντομα. Αν και ο βουλευτής της στην Αχαΐα σε τηλεφωνική του συζήτηση ακούστηκε να προεξοφλεί ότι «πάμε για εκλογές».
Ο Μαν. Γλέζος εκτίμησε ότι ακόμα και αν σχηματιστεί κυβέρνηση «δε θα έχει διάρκεια» ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λόγω της παρουσίας του αρχηγού της  φιλοχιτλερικής Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς