Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μαζί έως το 2014 συμφωνούν Κουβέλης- Βενιζέλος: Αρνείται ο Τσίπρας

Αισθάνεται άσχημα ο Κουβέλης υπό το βάρος του Βενιζέλου!


Ντρέπεται μόνη και γυμνή στην κρεβατοκάμαρα του δικομματισμού η ΔΗΜΑΡ και ζητά την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό όργιο τετράδας!

 Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει λάβει διερευνητική εντολή. Αλλά ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Προφανώς η ΔΗΜΑΡ ντρέπεται μόνη και γυμνή στην κρεβατοκάμαρα του δικομματισμού και ζητά την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό όργιο τετράδας, προκειμένου να τον κάνει συνένοχο και να του κλείσει το στόμμα για κοτσομπολιά!
Παράλληλα, απαντώντας κυρίως στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ περί «συγκρότησης κυβέρνησης με αριστερό Καρατζαφέρη» ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι καταθέτει «αυτή την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα».
Αμέσως μετά τον Φ. Κουβέλη, δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισήμανε ότι οι προτάσεις των δύο κομμάτων σχεδόν συμπίπτουν.

«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν ουσιαστική. Διαπίστωσα πως έχει συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι κοντά και συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, για υπέρβαση του μνημονίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο καλύτερες συνθήκες» σημείωσε, ο Ευάγγελος που μέχρι χθες διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος!
Ο Ευ. Βενιζέλος χθες είχε κάνει λόγο για «καλό οιωνό», προσθέτοντας ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρέπεμψε δε, την προσπάθεια για εξεύρεση οριστικής λύσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που θα συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι στις διαφαινόμενες εξελίξεις είναι θετική και η ΝΔ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων πολιτικών παρατηρητών, αν και η ΔΗΜΑΡ έχει θέσει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην οικουμενική κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα προς την κατεύθυνση της συγκρότησης κυβέρνησης, ακόμα κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αρνηθεί να συμμετάσχει.

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Κουβέλη
Όχι δεν λοξοκοιτάζει.

Κατηγορηματικά απορρίπτουν την πρόταση Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς την «πρόταση οικουμενικής εφαρμογής του Μνημονίου».
Στενοί συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο protothema.gr, εξηγούν ότι τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποτελούν «μια παραλλαγή της πρότασης Βενιζέλου της οποίας βασική στόχευση είναι η σωτηρία του Μνημονίου και όχι η σωτηρία της χώρας και των πολιτών».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν με νόημα ότι «ο κ. Κουβέλης μετατοπίστηκε αρκετά από την αρχική του θέση που μιλούσε για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης». Πάντως, ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την προσωπική τους εκτίμηση, λένε ότι οι σημερινές δηλώσεις Βενιζέλου - Κουβέλη «δεν είναι τυχαίες» συμπληρώνοντας ότι «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη συμφωνήσει να συγκροτήσουν κυβέρνηση».

Οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι ανακουφίστηκαν

Εδεικτικό του πόση ανακούφιση προσέφερε η πρόταση Κουβέλη στους ευρωπαϊκούς τοκογλυφικούς κύκλους είναι τα δημοσιεύματα των πόρταλ. Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η πρόταση του Φώτη Κουβέλη, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με δημοσίευμά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa κάνει λόγο για «ένα μικρό βήμα για τη δημιουργία συνασπισμού». Κάτι που ζητά η Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο που καλείται την Ελλάδα να σεβαστεί την υπογραφή που έβαλαν οι Παπανδρέου-Βενιζέλος και Σαμαράς
Η San Francisco Chronicle μεταφέρει τις αισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη για την παραμονή στο Μνημόνιο. Η ισπανική El Pais αναφέρει ότι «η τρίτη μπορεί και να είναι η τυχερή», ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μια τρικομματική κυβέρνηση είναι η μόνη λύση για να αποφευχθεί το κενό εξουσίας».
Ακόμα κι η πορτογαλική Publico έχει πρώτη της είδηση τη συνάντηση Κουβέλη-Βενιζέλου, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ενώ όλα έδειχναν ότι στην Ελλάδα θα διεξάγονταν εκ νέου εκλογές τον Ιούνιο, η εμφανής αλλαγή θέσης της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως δίνει την ευκαιρία δημιουργίας κυβέρνησης ακόμα και αν αυτή είναι αδύναμη».
Αυτά χωρίς να λάβουν υπόψη τους το πρώτο δημόσιο γκάλοπ που φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ.Ή μήπως λόγω αυτού του ενδεχομένου πιέζουν για σχηματισμό Μνημονιακής κυβέρνησης τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς