Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας από το Αίγιο: Πάμε για δεύτερη έδρα στην Αχαΐα

Από την περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Αίγιο.

Επισκέφτηκε την ΕΒΟ και καταστήματα της κωμόπολης

Το πρωί της Τετάρτης χθες, πριν κατευθυνθεί στην Πάτρα,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στο κέντρο του Αιγίου και διέσχισε την οδό Κλ. Οικονόμου, χαιρετώντας τους καταστηματάρχες αλλά και... κάνοντας μια μικρή αυτοψία στα έργα της Ανάπλασης με την ιδιότητά του ως μηχανικού! Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την περιοδεία του στο κέντρο της κωμόπολης που παλιότερα χαρακτηριζόταν μπλε, χθες τουλάχιστον τριακόσια άτομα τον ακολουθούσαν, ενώ καταστηματάρχες τον προϋπαντούσαν και του έθεταν υπόψη τα αιτήματα τους.
Φτάνοντας στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αγίας Λαύρας, είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος και πολίτες.
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στο filodimos.gr για τις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε μάλιστα «δημοψήφισμα». Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Για πρώτη φορά το δίλημμα είναι σαφές. Ή θα συνεχίσουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο το Μνημόνιο της καταστροφής ή θα δώσουμε εντολή για κυβέρνηση στην Αριστερά, η οποία θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση και θα ανακόψει την καταστροφική μας πορεία. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, γιατί τα μηνύματα που παίρνουμε από παντού είναι ιδιαίτερα θετικά. Θετικά μηνύματα παίρνουμε και από το Αίγιο, μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία, από τις κυβερνητικές πολιτικές που άφησαν τον κόσμο του Αιγίου και της Αχαΐας στην απόγνωση, καθώς είχαν μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες, αφήνοντας τον κόσμο να ζητιανεύει για να επιβιώσει. Θεωρούμε πως το βράδυ της Κυριακής θα ’χουμε ένα αποτέλεσμα-έκπληξη, που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη από την Ευρώπη, πορεία προς το γκρεμό».
Σε ερώτηση του thebest.gr γιατί επέλεξε την Αχαΐα για τη δεύτερη υποψηφιότητά του (ως επικεφαλής κόμματος), ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ο κόσμος εδώ στην Αχαΐα έχει συνειδητοποιήσει την κοροϊδία και το ψέμα των προηγούμενων χρόνων και θεωρούμε πως θα τιμωρήσει αυτούς που τον κορόιδεψαν. Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί την πίστη μας πως δεν πάμε απλά να βγάλουμε έδρα στο νομό αλλά να ’ρθουμε ως ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε ποσοστό και να βγάλουμε δεύτερη έδρα στην Αχαΐα, αφού οι Αχαιοί οφείλουν μια απάντηση σ' αυτούς που νόμιζαν πως τον έχουν στο τσεπάκι τους».
Στελέχη του κόμματος χάρισαν στον κ. Αλέξη Τσίπρα το βιβλίο «Έρως πολιτικός-Η επιστροφή των Ελλήνων» του John P. Anton, το οποίο υποσχέθηκε να διαβάσει μετά τις εκλογές, ενώ πολίτης του χάρισε ένα...ρόδι για γούρι!
 Ο Αλ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους συνυποψήφιους της Αχαΐας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τον Παναιγιάλειο Αγροτικό Συνεταιρισμό, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θαν. Σωτηρόπουλο για την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος. Έπειτα από την περιοδεία στο κέντρο της περιοχής και τη συνομιλία με δεκάδες πολίτες και καταστηματάρχες, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ Πυρκάλ που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Μαζί με την πρόεδρο του σωματείου Ουρανία Μπίρμπα περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ και στην ομιλία του στους εργαζόμενους αναφέρθηκε τόσο στα κρίσιμα διακυβεύματα της κάλπης όσο και στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, καθώς η ΕΒΟ Πυρκάλ βρίσκεται σε διαδικασία απαξίωσης από την μνημονιακή πολιτική, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εφεδρείες εργαζόμενων με τελικό στόχο την εκποίηση της βιομηχανίας. Ψήφο στην Αριστερά για να δημιουργηθεί αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΒΟ στο Αίγιο. Επεσήμανε την κρισιμότητα της ψήφου ώστε να «μην συνεχιστεί η πορεία προς τη δυστυχία του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς