Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ε; Ιδού!

Πωπωωωωώ... Βαγγέλη, βλέπεις ό,τι βλέπω;



Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΙΣΤΗ

Και να 'μαστε, λοιπόν, στην ιστορική εκείνη στιγμή όπου οι μέχρι χθες δυνάμεις του χάους, της βίας και της ανομίας, οι δυνάμεις της δραχμής μετατράπηκαν σε αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, που όλοι σπεύδουν να εκθειάσουν και να δηλώσουν πως προτίθενται να υποστηρίξουν ή, έστω, να ανεχτούν.
Ψήφος ανοχής από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, με λίγα λόγια. Πολύ ευχαρίστως! Αν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν την αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια (που ως χθες ήταν ευλογία για τη χώρα) ακυρώνοντας τις υπογραφές τους, την επανακρατικοποίηση των υποδομών (λιμάνια, οδικές αρτηρίες, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες κ.ο.κ.), τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής λογιστικού ελέγχου του χρέους, τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών και άλλα παρόμοια που προβλέπει ένα αριστερό πρόγραμμα διακυβέρνησης, καλώς να σηκώσουν τα χεράκια τους.
Αν όμως δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, τότε να μας κάνουν τη χάρη να μη μας κουράζουν άλλο. Αφού είμαστε ταυτόχρονα κουκουλοφόροι, παλαβοί και μπάχαλοι και, επιπλέον, ανεύθυνοι επειδή δεν συγκυβερνάμε μαζί τους (!) ας πάρουν την ευθύνη να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνοι τους, οι υπεύθυνοι της χρεωκοπίας, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Τα νούμερα τούς βγαίνουν, έχει φροντίσει ο εκλογικός νόμος τους γι’ αυτό: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 52 έδρες, υπάρχουν άλλες 248. Είναι αστείο να μας εγκαλούν για το ότι δεν δεχόμαστε να εφαρμόσουμε το δικό τους πρόγραμμα.
Είναι αστείο να ισχυρίζονται ότι τους ζητάμε να κάνουν δηλώσεις μετάνοιας: ζητάμε απλώς να πάρουν πίσω τις δηλώσεις υποταγής. Είναι ξεκαρδιστικό να μας κατηγορούν ότι επιθυμούμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ μέχρι προχθές ο Α. Σαμαράς μάς απειλούσε με αλλεπάλληλες εκλογές (την ίδια ώρα που μας έλεγε ότι η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού και δεν έχει καθόλου χρόνο για χάσιμο) μέχρι να του λύσουμε τα χέρια για να μας κυβερνήσει αυτοδύναμα. Και ενώ ξέρουν πως τις νέες εκλογές θα τις προκαλέσει ο ίδιος ο εκλογικός νόμος τους.
Μπορούν, βέβαια, αν θέλουν να συμβάλλουν στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία θα παγώσει τις τρέχουσες προβλέψεις του Μνημονίου, θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο σε απλή αναλογική και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, ώστε ο λαός να δώσει την οριστική λύση στην «ακυβερνησία».
Δεν θέλουν, όμως, γιατί ξέρουν ότι με αυτόν τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση της Αριστεράς, που ο λαός ζήτησε, είναι πολύ δύσκολο να προκύψει. Αλλά τώρα πια το γνωρίζει και ο λαός. Και μπορεί να ακυρώσει στην πράξη τη στρέβλωση της βούλησής του ψηφίζοντας ακόμα μαζικότερα, πλειοψηφικά, τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς