Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πρωτοφανής συγκέντρωση που έστειλε μήνυμα ανατροπής

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ του gzmosxos.blogspot..com


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα τόλμησε αυτό που δεν τόλμησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κλείστηκαν στην ΕΑΠ!
Ο Γιάννης Λάμπρου, από τον αντιρατσιστικό κίνημα προλόγισε τον ομιλητή.

Η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, η πλατεία που ανάδειξε τους Παπανδρέου, από τον παππού έως τον εγγονό, πλημμύρισε χθες Τετάρτη, μέρα αργίας το απόγευμα, από κόσμο όλων των ηλικιών. Μόνον που αυτή την εκλογική περίοδο ο αντικαταστάτης του τελευταίου των Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος, δεν τόλμησε να την χρησιμοποιήσει και να αναμετρηθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Αντιθέτως αυτό το τόλμησε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής του αχαϊκού ψηφοδελτίου, τον Αλ. Τσίπρα και «του βγήκε», όπως γράφει σήμερα η δεξιά τοπική εφημερίδα “Πελοπόννησος,, η οποία τιτλοφορεί: «Συγκέντρωση-γροθιά από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Και τούτο γιατί ο όγκος των συγκεντρωθέντων περιλάμβανε το χώρο από το κάτω συντριβάνι με τα λιοντάρια μέχρι το άνω μέρος της πλατείας ενώ τα καφενεία στα πλαϊνά της ήταν κατάμεστα κόσμου από νωρίς. Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι τα πανό μετρούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού και οι σημαίες που κρατούσαν οι νεολαίοι ήσαν λίγες και μπροστά από την εξέδρα.    
Έτσι αυτή η πρωτοφανής για τα χρονικά του συμμαχικού σχήματος συγκέντρωση, αμιγής από Πατρινούς, εν αντιθέσει με αυτές του Ευ. Βενιζέλου και του Αντ. Σαμαρά στο κλειστό της ΕΑΠ- γέμισε αισιοδοξία και σιγουριά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο λαός θα χαμογελά την Κυριακή», ότι «οι κάλπες θα αναδείξουν πρωταγωνίστρια δύναμη την ελπίδα».
Και τα παραπάνω σημειώνει όλος ο τοπικός Τύπος της Πάτρας σήμερα, ενώ οι ιστοσελίδες της Αχαΐας και οι ραδιοφωνικές εκπομπές, επισημαίνουν και αναδεικνύουν το θέμα με ευμενή ρεπορτάζ και σχόλια.
Νέοι και νέες έδιναν τον παλμό, με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ να κυματίζουν, φωνάζοντας αδιάκοπα συνθήματα. «Ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς, ενότητα στη δράση της Αριστεράς» αντηχούσε στην πλατεία όταν ο Αλ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι ηγεσίες της λοιπής Αριστεράς δεν θα μπορέσουν να μείνουν στο «ανιστόρητο, μικρόμυαλο όχι τους». Ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα απαιτήσει και τελικά θα επιβάλει κυβέρνηση της Αριστεράς.
Χαρακτηριστικό της παρουσίας του πλήθους είναι ότι προήρχετο από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις. Και αυτό έκανε τον Αλ. Τσίπρα να απευθύνει το ερώτημα «τι χωρίζει τον απλό ψηφοφόρο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ που βρίσκεται απόψε εδώ μαζί μας όταν σπίτι του έχει άνεργο το παιδί του, όταν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με κάθε πολίτη ανεξαρτήτως που ψήφισε στις εκλογές του 2009;».
Οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. «Βενιζέλος - Σαμαράς και Μνημόνιο της καταστροφής ή κυβέρνηση της Αριστεράς!» σημείωσε. Στη συγκέντρωση, που συγκίνησε τους μεγαλύτερους ανθρώπους της Αριστεράς, θυμίζοντάς τους άλλες εποχές, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτέθηκε μόνον στο κόμμα του Μνημονίου, τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα.
Δεσμεύτηκε ότι η ριζοσπαστική Αριστερά θα υπηρετήσει τον δύσκολο μα ελπιδοφόρο δρόμο, δεν θα ξεπουλήσει τα οράματά της και, με τον λαό να στηρίζει στους δρόμους την κυβέρνηση της Αριστεράς, θα υπηρετήσει τα συμφέροντά του έναντι των πιστωτών. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στους τοκογλύφους προκειμένου να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της, ήταν το τελικό μήνυμα του Αλ. Τσίπρα που ξεσήκωσε τους συγκεντρωμένους
Πρωτύτερα ο επικεφαλής του συνδυασμού είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πάτρας Γ. Δημαρά και φορείς της περιοχής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής και τις τεράστιες επιπτώσεις που προκαλεί στην τοπική οικονομία.

Και οι δώδεκα υποψήφιοι στην εξέδρα, πλαισιώνουν τον Αλ. Τσίπρα.
Νωρίς πριν την έναρξην της ομιλίας.
Μέσον Β. Χατζηλάμπρου, δεξ. Τάσος Γιακουμής, υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ.
Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός.
Γ. Γκόβας, Μ. Δημητροπούλου-Λιονάκη, Μ. Αντύπα, υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς