Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Νάρκη στα πόδια του Βενιζέλου έβαλε η Βάσω με τις δηλώσεις της!

Βάσω Παπανδρέου η πυρπολύτρια.


Μίλησε για εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ την εποχή που ο Βενιζέλος ήταν κορυφαίο στέλεχος του Γιώργου

Σε "νάρκη" που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτηθεί εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ η ανακίνηση -τόσο μέσα από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ.- της διετίας του Γ. Παπανδρέου, την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να πείσει για το "νέο ξεκίνημα" του κόμματος, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.
Προκειμένου να μη διαταράξει τις ισορροπίες με τα "παπανδρεϊκά" τμήματα του κόμματος και της βάσης, αλλά και να αποφύγει μια συζήτηση που αφορά και τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο, ως κορυφαίο τότε υπουργό της κυβέρνησης,  η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κρατεί ουδέτερη στάση επί του θέματος. Ίδια θα είναι και η τακτική απέναντι στη Ν.Δ. που φαίνεται ήδη ότι θα ποντάρει προεκλογικά στην πόλωση με αιχμή τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού και την "ανοχή" του Ευ. Βενιζέλου, όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε απάντηση προς τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. που του ζήτησε να πάρει θέση.
Τη... φωτιά άναψαν οι δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου που μίλησε "όχι για λάθη, αλλά εγκλήματα", και υποστήριξε ότι ναι μεν η Ν.Δ. οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά το ΠΑΣΟΚ "την αποτελείωσε". Όμως, με τις δηλώσεις της, με τις οποίες ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις και από τον νυν πρόεδρο του κόμματος, δηλώνοντας ότι το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθούνται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Στην Β. Παπανδρέου έσπευσαν ακαριαία να απαντήσουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αποφασίσει να απαντάει σε όσους -εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ- θέτουν υπό αμφιβήτηση τα πεπραγμένα του. Αυτό επιβεβαιώνει και δεύτερη ανακοίνωση, που αφορούσε σε κυριακάτικο δημοσίευμα περί συναντήσεών του, στα τέλη του 2009, με στελέχη της Goldman Sachs και με τον Ντ. Στρος Καν. Όοσν αφορά στην Β. Παπανδρέου, την κατηγόρησαν ότι αθωώνει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. και τον Κ. Καραμανλή. "Με την έως τώρα στάση του δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του. Εκτίθεται", ανταπάντησε η Β. Παπανδρέου, ζητώντας του να κάνει αυτοκριτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η "γραμμή" του Ευ. Βενιζέλου είναι να μην ανοίξει "μέτωπο" με κανέναν από τους δύο, αλλά αντίθετα να κρατήσει αποστάσεις από το ζήτημα. Χαρακτηριστικά, υψηλόβαθμα στελέχη έλεγαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει ήδη ζητήσει "συγγνώμη" από τους πολίτες και έχει κάνει αυτοκριτική.
Πάντως, ο Χρ. Πρωτόπαπας, που ανήκει στην προεκλογική "ομάδα κρούσης" του Ευ. Βενιζέλου, δήλωνε (ρ/σ ΝΕΤ) ότι ο Γ. Παπανδρέου, "ενώ έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια, έκανε και λάθη, τα οποία πρέπει να αναγνωρίσει", ενώ, αναφερόμενος στις τελευταίες ομιλίες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για "παντελή απουσία αυτοκριτικής". Ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ν. Σαλαγιάννης δήλωσε (Ράδιο 9) ότι "δεν είναι μόνο όλη η ευθύνη του κ. Καραμανλή, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες που φτάσαμε ώς εδώ" και ότι "όταν μιλάς, λοιπόν, πρέπει να είσαι δίκαιος απέναντι στα βάρη".
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζεται δυστοκία στη συγκρότηση ψηφοδελτίων λόγω απροθυμίας στελεχών σε διάφορους νομούς. Πάντως, σε μια προσπάθεια να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις, στην Ιπποκράτους έλεγαν χτες ότι επικρατεί "ικανοποίηση" για την πορεία της σχετικής διαδικασίας και ότι τα ψηφοδέλτια θα παρουσιαστούν στο Εθνικό Συμβούλιο τη Μ. Τετάρτη. Ακόμη, η Σ. Μερεντίτη ανακοίνωσε χτες ότι δεν θα είναι υποψήφια, δηλώνοντας πάντως τη στήριξή της στον Ευ. Βενιζέλο. Από την άλλη, ο Π. Γερουλάνος, που αντιμετωπίζει δυσκολίες με το νέο... καθεστώς της Ιπποκράτους, δήλωσε (ρ/σ Βήμα) ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής προετοιμασίας, ο Ευ. Βενιζέλος έχει σήμερα συνάντηση με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας. Επιπλέον, θα ζητήσει από τη διακομματική επιτροπή δύο ντιμπέιτ με τον Αντ. Σαμαρά και άλλα δύο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ η Ν.Δ. φαίνεται να προκρίνει το μοντέλο του "1+1".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς