Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Και οι «λοχαγοί» των κυβερνήσεων Σημίτη για το δυνάμωμα της ΔΗΜΑΡ

Επιτέλους, η κεντροαριστερά που ονειρευόταν ο Φ. Κουβέλης πριν φύγει από τον ΣΥΝ και που τόσο ταλαιπώρησε το κόμμα,  είναι γεγονός. Δεξιά του ο "λοχαγός" του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ Γ. Νικολάου και αριστερά του ο ομόβαθμος του Νικολάου Στ. Μανίκας του ΠΑΣΟΚ. "Είμαστε έτοιμοι" γράφει το πανό πίσω τους και στη δεύτερη σειρά "Με πρόγραμμα και απαντήσεις". Προφανώς εννοούν αυτές τις απαντήσεις που έδωσαν οι κυβερνήσεις του Σημίτη. Σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, Ζήμενς, Λέοπαρντ, Τσουκάτων, Μαντέληδων, Τσοχατζόπουλων και άλλων αναπτυξιακών μέτρων. Αχ καημένε κυρ Φώτη που δεν τα είχες ιδεί τότε αυτά τα παιδιά να φέρνατε από τότε τον σοσιαλισμό στη χώρα! 

 «Πολιτικό γεγονός» κατά τον Φ. Κουβέλη η στήριξη της ΔΗΜΑΡ από την κίνηση, στην οποία συμμετέχουν στελέχη των ένοχων για σκάνδαλα κυβερνήσεων Σημίτη

«ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ συνάντηση-συμφωνία των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς. Με κυβερνητικό σχέδιο, για την αριστερά που θέλει και μπορεί να κυβερνήσει, που δεν αρνείται τις ευθύνες, που θέλει και μπορεί να θέσει στην ημερήσια διάταξη τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

Με τα παραπάνω που αποτελούν κείμενο συμπόρευσης με την ΔΗΜΑΡ, δέκα στελέχη του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων γνωστοί «λοχαγοί», προερχόμενα από το μπλοκ της κίνησης «Νέα  Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συμπαρατάσσονται με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
«Πολιτικό γεγονός» χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης την στήριξη της ΔΗΜΑΡ από την κίνηση, στην οποία συμμετέχουν πρώην στελέχη των ένοχων για σκάνδαλα κυβερνήσεων Σημίτη και οι λεγόμενοι «λοχαγοί» του πρώην πρωθυπουργού.
Χθες στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. ανακοινώθηκε και επίσημα η συμπόρευση, που, όπως επισημάνθηκε, έχει στόχο την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας, την Κεντροαριστεράς και του «δημοκρατικού χώρου».
Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, η ενότητα των δύο χώρων δεν βασίζεται μόνον στις εκλογές, αλλά και στη συμφωνία τους για «σταθερή και αταλάντευτη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.» και για την  ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Το κείμενο στήριξης προς τη ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Είμαστε απέναντι στην Ελλάδα της δραχμής και της καθυστέρησης. Είμαστε αντίθετοι με τη φοβισμένη, απομονωμένη Ελλάδα του λαϊκισμού. Απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αρνούμαστε το λαϊκιστικό εφεύρημα ότι όποιος επιθυμεί τη χώρα στο ευρώ πρέπει να αποδέχεται και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των δανειστών. Επιδιώκουμε ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς  να επανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Δήμος Δασκαλάκης, Κώστας Καραγιαννάκης, Βασίλης Κόκκας, Μανώλης Κρητικός, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου, Τάκης Σκαρτσολιάς, Μηνάς Σταυρακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς