Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυρίου Γιάννη Πρετεντέρη(2)

Φωτογραφία Αρχείου, από κείνη την εφιαλτική βραδιά του κ. Πρετεντέρη στην Πάρο.

Κι ένα σχόλιο για την ελλιπή δημοσκόπηση που παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA «Ανατροπή» ο φιλοκυβερνητικός παρουσιαστής της

 «Απογοητευτικό το συγκεντρωμένο άθροισμα του δικομματισμού, που ανέρχεται μόλις στο 32,4%, από την δημοσκόπηση της φιλοκυβερνητικής GPO» έγραφα χθες για την δημοσκόπηση που φιλοξενήθηκε από τον MEGA, με τίτλο Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυρίου Γιάννη». Και επεσήμανα:
«Παρά τις προσπάθειες των φιλιππινέζων δημοσιογράφων του δικομματισμού η ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο που καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO, για το MEGA και την εκπομπή «Ανατροπή», η οποία διεξήχθη στο διάστημα από 5 έως 9 Απριλίου χθες, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ατόμων δείχνει πως η ανάκαμψη των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι όνειρο άπιαστο.
Και τούτο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυρίου Γιάννη του MEGA, που ως και υπερωρίες «βάρεσε»  από το πόστο του μεγαλοδημοσιογράφου, με συνέντευξη που πήρε από τον Αντ. Σαμαρά (σημ.: σημειώστε ότι καταδέχτηκε να τον επισκεφτεί στο γραφείο του) και την παρουσίασε, μήπως και πάρει «τα απάνω του» ο κυρ Αντωνάκης. Αλλά πώς να τα καταφέρει ο κυρ Αντωνάκης, που ακόμη και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ τον στέλνουν κατά… Γαβαών και αναθεματίζουν την ώρα που αντικατέστησε τον Κ. Καραμανλή».
Τώρα γιατί αυτός ο πρόλογος; Παρακολουθήστε ένα σχόλιο του Γ.Κ. από το φύλλο της σημερινής ΑΥΓΗΣ γιαυτή τη δημοσκόπηση και θα καταλάβετε.
Τίτλος του: «ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ» και θέμα του το παρακάτω:
«Εξονυχιστική, όπως πάντα, ήταν η προχθεσινή δημοσκόπηση της GPΟ για το Μega. Όχι όμως σε όλα και σίγουρα όχι σε κάποια από τα πιο βασικά. Όπως για παράδειγμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, στην οποία καταγράφει μόνον τα ποσοστά των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου που παίζουν γύρω στο 23% - 24%, με τον "κανένα από τους δύο" να είναι στο 50%. Η καταλληλότητα των άλλων αρχηγών δεν κατεγράφη ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκε.
Ακόμη πιο φάουλ όμως ήταν η παρουσίαση των συνδυασμών που θα μπορούσαν να αποδώσουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Η GPO και η “Ανατροπή” ανέφεραν αναλυτικά τα ενδεχόμενα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., Ν.Δ. - Άλλων δεξιών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ - Αριστεράς, με προτιμήσεις από 7% έως 14,9%. Απέφυγαν όμως να αναφέρουν το ενδεχόμενο συνεργασίας της Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι οι άλλες επιλογές συνεργασίας, πέραν αυτών που περιλαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., έφταναν το 24,5%, δηλαδή περισσότερο από τις επιλογές του δικομματισμού.
Τέλος, ένα ακόμη "ανεξήγητο" της δημοσκόπησης ήταν οι επιλογές στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει με τους "λαθρομετανάστες". Οι επιλογές ήταν να φύγουν όλοι, να κλειστούν στα στρατόπεδα, ή να μείνουν όλοι στην Ελλάδα. Επιλογές ευρωπαϊκής, κοινωνικής και αλληλέγγυας αντιμετώπισης απλώς δεν υπήρχαν.
Εντύπωση προκαλεί πάντως η εμμονή στο μεταναστευτικό και στη σκληρή γραμμή, όταν στην ίδια δημοσκόπηση το μεταναστευτικό αξιολογείται ως το πέμπτο κατά σειρά ζήτημα, με 11%, για τους ψηφοφόρους, μετά την οικονομία (67,6%), την ανεργία, τη διαφθορά και την εγκληματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς