Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Β. Σαμούρη: Αν θέλετε διαγράφτε με

Κάτω δεξιά (με το κεφάλι σκυφτό) ο αντιδήμαρχος Β. Λοτσάρης έμεινε "κρεμασμένος" στο "τσιγγέλι" της Β. Σαμούρη, χάρη απόσεισης των κατηγοριών κατά της ΔΗΜΑΡ  ότι χειραγώγησε την διαγραφή της π. Προέδρου.


Πλαγιοκόπησε την Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, η οποία άφησε ξεκρέμαστον τον Β. Λοτσάρη

 «Είμαι παρούσα και δεν φοβούμαι τίποτε», δήλωνε πριν την διαγραφή της η κυρία Β. Σαμούρη η οποία καλούσε την παράταξή της, εάν το επιθυμεί να την διαγράψει. Αυτά ήρθαν ως απάντηση σε όσους ζητούσαν να παραιτηθεί από την θέση της. Όμως υπήρξαν και παρενέργειες, καθώς η διαγραφείσα πρόεδρος πλαγιοκόπησε την «Δημοκρατική Αριστερά» που στηρίζει τον Γ. Δημαρά αφού εμμέσως την κατηγόρησε ως συμφωνούσα με την διαγραφή της. Παράλληλα ανασκάλεψε μνήμες των παραιτηθέντων Δημ. Γιαννακόπουλου και Ν. Κοντοέ, π. προέδρων Δημ. Συμβουλίου και  ΔΕΥΑΠ αντιστοίχως, που είναι προσκείμενοι στον χώρο της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς
Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:
«Όποιος επιθυμεί να παρακωλύει τη λειτουργία της πόλης και να αμφισβητεί τους θεσμούς, να αναλάβει τις ευθύνες του. Προσωπικά, δεν θα το πράξω και ούτε θα παίξω τα παιχνίδια εκείνων που, επί της ουσίας, βρίσκονται πίσω από κάθε «φερέφωνο».
Το πιο εύκολο και ασφαλές για μένα, θα ήταν να παραιτηθώ, όμως, έχω μάθει στη ζωή μου να φυλάω «Θερμοπύλες» και να υπηρετώ τη θέση που κάθε φορά ευρίσκομαι, με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα και όχι «παραχαράσσοντάς» την.
Δεν απευθύνομαι από τη θέση της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου, αλλά από τη θέση ενός εκ των δυο κορυφαίων θεσμών της πόλης, αυτόν της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο, υπενθυμίζω, υπηρετώ επειδή ο νόμος το όρισε και όχι επειδή η δημοτική Αρχή το επέλεξε, καθώς δεν είχε την ικανότητα να το κάνει.
Δεν επιτρέπεται, λοιπόν, να επιχειρεί την απαξίωση του θεσμού, αυτή τη δύσκολη περίοδο, καταφέρνοντας ένα ακόμη πλήγμα στην πόλη.
Από τη θέση αυτή, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανα ειλικρινείς προσπάθειες να γεφυρώσω κατά το δύναται το χάσμα μεταξύ παρατάξεων, ενώ παραχώρησα αίθουσα συσκέψεων -κάτι που δεν προβλεπόταν- και στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.
Δεν σκοπεύω, λοιπόν, να θυσιάσω τις δημοκρατικές μου αντιλήψεις για τις όποιες επιδιώξεις ενός εκάστου -απ' όπου κι αν προέρχεται…
Εκείνοι που, ωστόσο, αναλαμβάνουν να πλήξουν το θεσμό του Προέδρου, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πλήττουν περαιτέρω την πόλη μας… Αρκεί να αναλογιστούμε ότι όταν οδήγησαν στην παραίτηση τον πρώην πρόεδρο, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο (σ.σ.: ανακαλέσατε μνήμες σε σχέση με τα όσα είπε ο στενότερος συνεργάτης του κυρίου Δημάρχου), καταδίκασαν την πόλη να παραμείνει εκτός λειτουργίας για έναν τουλάχιστον μήνα.
Ως φαίνεται, όμως, επιχειρούν με ανυπόστατες συλλογιστικές, παραπλανώντας την κοινή γνώμη, να το επαναλάβουν… Προσωπικά, όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν θα αναλάβω την ευθύνη μιας ακόμα δοκιμασίας για την πόλη. Ο κύριος Δήμαρχος -που στηρίζεται από τη Δημοκρατική Αριστερά του κυρίου Κουβέλη-, αν θέλει μπορεί να το κάνει με τους 18 ή και με τους 13 μόλις δημοτικούς του συμβούλους, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να υπογράψουν τη διαγραφή μου από την παράταξη.
Υ.Γ: Ως προς την επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης, παραθέτω ενδεικτικά την περίπτωση της ψηφοφορίας για την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ, κυρίου Νίκου Κοντοέ, που έθεσε στη διάθεση του Σώματος:
Το αποτέλεσμα ήταν 21 «ναι», 21 «όχι» και μια αποχή, στην προφορική εισήγηση του Δημάρχου, που ήταν «να μη γίνει αποδεκτή η παραίτηση».
Η απόφαση του Σώματος, όπως διατυπώθηκε από εμένα, ως όφειλα -και αφού σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου η αποχή προσμετράται στις αρνητικές ψήφους-,  ήταν 22 «ναι» υπέρ της παραίτησης του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ.
Ο κύριος Δήμαρχος και η δημοτική Αρχή αντέδρασαν -ασκώντας μου έντονη κριτική και πίεση- και επέμειναν ότι η απόφαση είναι 22 «όχι».
Αποτέλεσμα: Η ερμηνεία που δόθηκε, εγγράφως, μετά από ερώτημά μας, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, που έχει και την αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί ως προς το νομίμως ορθόν, είναι η εξής: «Άποψη της Υπηρεσίας μας είναι ότι η αποχή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσμετράται στις ψήφους υπέρ της θέσης να γίνει δεκτή η παραίτηση, δηλαδή, στα "ναι"».
Δεδομένων τούτων, η δημοτική Αρχή πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έχει απολέσει την πλειοψηφία. Πρέπει επίσης να αντιληφθεί ότι «νόμιμο είναι ό,τι λέει ο νόμος» και όχι ό,τι «κάποιοι, μετ' επιτάσεως, θα ήθελαν να λέει».
Είμαι παρούσα και δεν φοβούμαι τίποτε. Πολύ, δε, περισσότερο πρωταπριλιάτικα ψέματα εντεταλμένων, ούτε καν και εκείνα που θα ακολουθήσουν, κατά τις συνήθειές τους».

ΔΗΜΑΡ: Άφησε ξεκρέμαστο τον Λοτσάρη
Στο μεταξύ η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της εμμέσως αφήνει ακάλυπτο το στέλεχός της και αντιδήμαρχο Έργων Πατρέων Βασ. Λοτσάρη, που με άρθρο του ζητούσε την παραίτηση της Β. Σαμούρη. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με έκπληξη διαβάσαμε την εντελώς επιλεκτική και άσχετη αναφορά της Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βίβιαν Σαμούρη σε σημερινές της δηλώσεις  για την Δημοκρατική Αριστερά
 Μετά την συνολική θλιβερή της παρουσία ως αντιδήμαρχος και ειδικά ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου είναι προφανές ότι η κ. Σαμούρη αναζητεί πολιτικούς συμμάχους και άλλοθι.
 Η Δημοκρατική Αριστερά πιστή στην πάγια θέση της για ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης ουδέποτε έχει αναμιχτεί στις εσωτερικές λειτουργίες και διαδικασίες του Δήμου Πατρέων άλλα δεν θα επιτρέψει και σε κανέναν να την εμπλέξει σε αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς