Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κυβερνητική διαχείριση !

Δημ. Σακελλάρης, μέλος Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ

Παρά για την ανατροπή των εξοντωτικών για την κοινωνία πολιτικών λέει ο Δημήτρης Σακελλάρης του ΠΑΣΟΚ

Την εκτίμησή του ότι η μεγάλη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, που είτε βρίσκεται απογοητευμένη είτε χωρίζεται σε μικρότερα πολιτικά σχήματα, «μπορούν, σε συνεργασία με την ευρύτερη Αριστερά, να αποτελέσουν τη μαγιά εκείνη που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο εγχείρημα της κυβερνώσας Αριστεράς» εκφράζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών Δημήτρης Σακελλάρης.
Σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ, προς τον Ν. Λιονάκη, ο 35χρονος Δ. Σακελλάρης, φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα, επιρρίπτει σφοδρές κατηγορίες στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι εφαρμόζοντας τη στρατηγική «του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού» οδήγησε την κοινωνία σε εξαθλίωση και σε βαθύτερη ύφεση, καθώς και στην κυβέρνηση Παπαδήμου ότι ωθεί πιο βαθιά σε αυτή την κρίση, χωρίς μάλιστα να έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Αναφορικά με το ζήτημα συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., υποστηρίζει ότι «κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κυβερνητική διαχείριση παρά για την ανατροπή των εξοντωτικών για την κοινωνία πολιτικών» και σημειώνει ότι, αν το κόμμα «δεν περάσει στην αντίπερα όχθη των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης».

Στο ερώτημα πόσο έχει αλλάξει η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια; Εκτιμάτε ότι οι γνωστές, τουλάχιστον έως σήμερα, υποψηφιότητες για τη διαδοχή μπορούν να αλλάξουν αυτή την τροπή για το κόμμα απαντά:
«Η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από τις αρχές της δεκαετίας του '90! Τα δύο τελευταία χρόνια αλλοιώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Το Κίνημα που από το 1974 και τη δεκαετία του 80 έφερε στο προσκήνιο τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, σε μεγάλο βαθμό κατέληξε κόμμα - κράτος αξιωματούχων, που, αγνοώντας τη μεγάλη κοινωνική του βάση, λειτουργούσε στο πλαίσιο μιας ηγετικής στενής ομάδας σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των ιδρυτικών του διακηρύξεων αλλά και των συλλογικών του αποφάσεων.
Στις τελευταίες εθνικές εκλογές κερδίσαμε βασιζόμενοι σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα αναπτυξιακών - αναδιανεμητικών πολιτικών, που έμεινε στο συρτάρι! Ο Παπανδρέου και συνολικά η κυβέρνηση όμως αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη στρατηγική του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού στο πλαίσιο της «σωτηρίας της χώρας», οδηγώντας την κοινωνία σε εξαθλίωση και σε βαθύτερη ύφεση. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι θέμα προσώπων μόνο. Αν δεν περάσει στην αντίπερα όχθη των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Πολιτική καλείται, λοιπόν, να αλλάξει».

Σε άλλο ερώτημα εάν θεωρεί ότι λύσεις τύπου «Παπαδήμου», δηλαδή τεχνοκρατών που έχουν την έγκριση των Βρυξελλών, που ωστόσο δεν υπόκεινται σε νομιμοποίηση από τους πολίτες, αν μπορούν να δώσουν λύσεις στο αδιέξοδο, λέει:
«Από την πρώτη στιγμή μεγάλος αριθμός στελεχών του ΠΑΣΟΚ καταγγείλαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως αποτέλεσμα διεθνών και εσωτερικών εξωθεσμικών μεθοδεύσεων και μιας ανιστόρητης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της ηγετικής ομάδας του Κινήματος. Αγνοήθηκε η εκλογική και κομματική βάση και παραβιάστηκαν οι καταστατικές διαδικασίες με σκοπό τις συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα και τις συνεργασίες με πολιτικές δυνάμεις της συντήρησης, οι οποίες ακυρώνουν την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί κυβέρνηση υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του παρασιτικού κεφαλαίου που όχι μόνο τα συμφέροντα του λαού αδυνατεί να υπερασπιστεί, αλλά αντίθετα ωθεί την Ελλάδα ακόμη βαθύτερα στην κρίση λόγω των νεοφιλελεύθερων εμμονών της και των διαχειριστικών ανεπαρκειών της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς