Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Βαρδή Βαρδινογιάννη


Προς στους ηγέτες της αριστεράς για εκλογικό μέτωπο εθνικής ανεξαρτησίας
 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ (mosxosg1@hotmail.com)

Ο Β. Βαρδινογιάννης με το ξιφάκι του Άρη.
 Από τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Βαρδή Βαρδινογιάννη, Γραμματέα της ΕΔΙΑ Αθήνας, παλαίμαχο στέλεχος της Αριστεράς και δραπέτη των πολιτικών φυλακών Βούρλων της Δραπετσώνας του Πειραιά κατά το 1955, έφθασε στα χέρια μου ένα γράμμα, που απευθύνεται προς τους ηγέτες των κομμάτων της Αριστεράς.
Σε αυτή την επιστολή του, θέτει έναν άξονα επτά σημείων ως μπούσουλα για την συγκρότηση συνασπισμού κομμάτων, με σκοπό την εκλογική κάθοδο για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του Μνημονίου. Αυτών που σήμερα απαρτίζουν την συγκυβέρνηση και που προσπαθούν παντί τρόπω να πείσουν τους πολίτες ότι εργάζονται για το καλό τους, ασχέτως εάν η πολιτική που ακολουθούν δεν είναι άλλη από αυτήν που χάραξε, με έξωθεν προτροπές, η κυβέρνηση Παπανδρέου, αρχής γενομένης από το «στρούγκιασμα» της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Η πρόταση του αγωνιστή Β. Βαρδινογιάννη, που σημειώνω ότι είναι συνταξιούχος νομικός της Αθήνας περιλαμβάνει, σε όσους την αποδεχθούν, τα παρακάτω:
* Συγκροτείται εκλογικός συνασπισμός με πολιτικές δυνάμεις που δεν αποδέχονται την μνημονιακή υποταγή της χώρας μας, με εκλογική σύμπραξη των σχηματισμών της αριστεράς, με σημαντικές πιθανότητες την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην εκλογική αναμέτρηση.
* Πρώτη απόφαση της κυβέρνησης θα είναι η αναστολή της εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της χώρας, μέχρις ότου συμφωνηθεί με τους δανειστές ο συμψηφισμός με τα ποσά που οφείλονται στην Ελλάδα από πολεμικές αποζημιώσεις και υπερβολικούς εξοπλισμούς.
* Η νέα διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, από καθηγητές Οικονομικών, μέσα σε ένα τρίμηνο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, θα καταγράψει τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τίτλους εξωτερικών δανείων με αντίστοιχα ποσά που έχει εισπράξει η Ελλάδα.
* Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προσπάθησε και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, θα υπολογίσει επιστημονικά τα οφειλόμενα σήμερα στην Ελλάδα ποσά από το κατοχικό δάνειο προς τη Γερμανία, από τους 200.000 νεκρούς του πρώτου χειμώνα, όταν οι Γερμανοί άρπαξαν τα υπάρχοντα τρόφιμα, από τα παράνομα αντίποινα των Γερμανών σε όλη τη διάρκεια της κατοχής, ενώ πολεμούσαν με οργανωμένο ελληνικό στρατό.
* Ο διάλογος της νέας κυβέρνησης και οι συμφωνίες με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα γίνονται σε βάση ισοτιμίας. Όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα που αποδέχθηκε η κυβέρνηση θα επανεξεταστούν και θα κριθούν μετά την εφαρμογή του συμψηφισμού.
* Η νέα κυβέρνηση, σε διάλογο με τα συνδικάτα, θα αποκαταστήσει νομικά και θα άρει οικονομικά όλα τα μέτρα που θίγουν το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και των συνταξιούχων.
* Η νέα κυβέρνηση θα προκηρύξει εντός ενός έτους εκλογές για αναθεωρητική Βουλή. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δικαιώματά της και οι υποχρεώσεις της θα διασφαλίζονται με συγκεκριμένες διατάξεις.
Όπως μπορεί από τα παραπάνω να διακρίνει εύκολα κανείς, τα σημεία των προτάσεων του αγωνιστή Βαρδή Βαρδινογιάννη, είναι στραμμένα προς φιλολαϊκή πατριωτική κατεύθυνση  και με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ακόμη και διεκδικητική προς όσους μέσα στην Γερμανία καμώνονται πως καθάρισαν με τις υποχρεώσεις τους, ως κράτος, που απορρέουν από την ναζιστική πολιτική των μιλιταριστών ηγετών της, που επί έξι χρόνια βύθισαν στην δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα την χώρα μας με τα αμέτρητα ολοκαυτώματα που προκάλεσαν σε αρκετές πόλεις και χωριά. Και όχι μόνον.
Η εκποίηση τόνων νικελίου που έκλεψαν κατάσχοντας τα νομισματικά κέρματα, η κατάσχεση αρχαιολογικών θησαυρών, το κατακλέψιμο των συναλλασσομένων Ελλήνων μαζί τους, με μάρκα πληθωρικά που τύπωναν αφειδώς και που μέχρι να το καταλάβουν οι Έλληνες είχαν αντικατασταθεί οι δραχμές τους με άχρηστα παλιόχαρτα, το αναγκαστικό δάνειο και τόσες άλλες καταστροφές, που σύμφωνα με την Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων ανέρχονται σε επτά δισεκατομμύρια εκατό εκατομμύρια δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938 ή ενός περίπου τρισεκατομμυρίου ευρώ σήμερα είναι διεκδικήσεις της Ελλάδος που δεν ικανοποιήθηκαν από την Γερμανία και που δεν πρέπει να ξεχαστούν.
Οι πολιτικές σκοπιμότητες τόσο των κυβερνήσεων της Δεξιάς όσο και αυτών του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να παραγράψουν το δικαίωμα της χώρας μας. Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει έγγραφη συμφωνία με την Γερμανία, ασχέτως του τι έχει διαμειφθεί  μεταξύ ηγετών των δύο χωρών.
Με τα παραπάνω επτά σημεία του αγωνιστή σίγουρο είναι ότι δεν θα συμφωνήσουν όλοι. Όμως από την άλλη πλευρά πρέπει να σκεφτούμε ότι σαφώς αυτά δεν αφορούν τους βολεμένους της ηγεσίας του τρικομματικού συστήματος. Άλλωστε δεν απευθύνoνται σε αυτούς. Γι αυτό και δεν τίθεται θέμα, δεδομένου ότι η θέση τους είναι η διαχείριση του προβλήματος εις βάρος της εργαζόμενης κοινωνίας και με παράπλευρες απώλειες ακόμη και τμημάτων της, που μέχρι χθες στήριζαν την γενικότερη πολιτική τους, μη υποψιαζόμενα τα καταστροφικά αποτελέσματα που φέρνει. 
Άρα αφού αποκλείονται τα τρία κόμματα του Μνημονίου από μια τέτοια συμφωνία εκείνα που απομένουν είναι αυτά που ομνοίουν στο όραμα της Αριστεράς, με τις όποιες διαφορετικότητές τους. Και με τις όποιες ενοράσεις τους για το μακρινό μέλλον της χώρας μας, μέσα σήμερα ή έξω αύριο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, με το συμμετοχή τους στο ευρώ ή ακόμη σε απώτερο χρόνο εκτός ευρώ. Άλλωστε ποιος μπορεί σήμερα να πάρει όρκο ότι με τα καμώματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ή τις παλινωδίες του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ευρώπης μπορεί να παραμείνει επί αρκετό χρόνο αρραγής η ενότητα της Ε.Ε.;
Κι ακόμα όταν έχουμε μπροστά μας μια Κομισιόν που βάζει στην πρέσα του εκβιασμού τα κουτσούνια που μας κυβερνούν, για να μας υποχρεώσουν και να μας φοβίσουν ότι δεν θα πάρουμε συντάξεις και μισθούς, παρακρατώντας δόσεις από το πρώτο δάνειο των 110 δισ. και απειλώντας μας με πτώχευση, τότε ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι πορευόμαστε εν μέσω μίας Ευρώπης των Λαών, της Αλληλεγγύης και της Συμπαράταξης μπροστά στους κοινούς κινδύνους των κάθε λογής οίκων αξιολόγησης;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς