Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Έληξε χθες έπειτα από 12 ημέρες η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Πάτρας


Μέχρι απόψε θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια που έμειναν επί μέρες στους δρόμους.

Άρχισε η περισυλλογή των απορριμμάτων τα χαράματα από τις συνοικίες σε αντίθεση με άλλες φορές, όπου καθαριζόταν πρώτα το κέντρο της πόλης

Έληξε χθες το βράδυ ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας, ο οποίος διήρκεσε 12 ημέρες, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου περίπου 3.500 τόνοι απορριμμάτων.
Οι κάτοικοι της περιοχής της Ξερόλακκας επιμένουν ότι ο ΧΥΤΑ θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί, αλλά όπως είπε o Γιώργος Βασιλόπουλος, Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συχαινών, σταμάτησαν την κατάληψη εν αναμονή συνάντησης των δημάρχων Πάτρας, Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαΐας, στην οποία θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάθεσης μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους ΧΥΤΑ των δύο γειτονικών δήμων.
Η παραπάνω δυνατότητα συμφωνήθηκε να εξεταστεί σε συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Όλα τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων έχουν ριχτεί στη μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών που σχημάτισαν βουνά στους  δρόμους της Πάτρας και τις συνοικίες μετά τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας απο κατοίκους της περιοχής. Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, μέχρι το βράδυ σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουν μαζευτεί περί τους 800 τόνους σκουπιδιών.
Η αρχή αυτή τη φορά δεν έγινε από το κέντρο, αλλά από τις συνοικίες και τις γειτονιές της Πάτρας, απ’ όπου άρχισε η περισυλλογή τα χαράματα σήμερα. Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου εργάζονται εντατικά από χθες το βράδυ στις 9.30 οπότε και έληξε η κατάληψη της Ξερόλακκας.
Οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναμονή για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη  Πέμπτη και η πρόταση αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων με δέκα απορριμματοφόρα στη Ναύπακτο και με άλλα δέκα στη Δυτική Αχαΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς