Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Μηνύσεις κατά της VIVCI και κάθε υπευθύνου από το σωματείο ΓΑΛΑΡΙΑ


Η VINCI ετοιμάζεται να εγκαταλείψει οριστικά το έργο, χωρίς να αποκαταστησει το δρόμο.

Απειλούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο της Κορίνθου-Πατρών μετά την εγκατάλειψή του από την γαλλική εταιρεία


«Αν δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις και δεν παρέμβει η Δικαιοσύνη, θα προβούμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Ας καταλάβουν οι φίλοι μας οι Γάλλοι πως, σε ένα κράτος που κάνει τον Κινέζο, δεν είμαστε όλοι αμερικανάκια».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση των εργαζομένων του σωματείου ΓΑΛΑΡΙΑ, στην κατασκευαστική γαλλική επιχείρηση VINCI, που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου-λεμητόμου  Κόρινθος,  Πάτρα, Πύργος, Τσακώνα.
Η εταιρεία, όπως έχει καταγγελθεί από πολλές πλευρές, αφού δεν απέδωσαν έως τώρα οι πιέσεις της για υπογραφή νέας σύμβασης με το δημόσιο για το τμήμα από Πάτρα μέχρι Τσακώνα πωλεί μηχανήματά της και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το έργο χωρίς να έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Η δε αναθεωρημένη άδεια διαρκείας 14 μηνών  για την κατασκευή του έργου έχει λήξει από τις 27-11-11 και οι πάντες από πλευράς κράτους κάνουν στραβά μάτια. Έπρεπε σε αυτό το διάστημα να είχε κατασκευάσει η εταιρεία το έργο. Κατόπιν αυτού υποχρέωσή της είναι ή να προχωρήσει στην εκπλήρωσει των υποχρεώσεών της ή  να αποκαταστήσει το οδόστρωμα στην αρχική του μορφή ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν οι χρήστες του.
Η ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τα παραπάνω είναι η ακόλουθη:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αρ. Πρωτοκόλλου 056

Στα 2 χρόνια ζωής του Σωματείου μας οι ανακοινώσεις μας, οι αποκαλύψεις μας και οι καταγγελίες μας στηρίζονταν σε στοιχεία.
Είμαστε όλοι -εργαζόμενοι, απολυμένοι αλλά και χρήστες της Ολυμπίας Οδού- μάρτυρες ενός σκανδάλου που συντελείται εδώ και 3 χρόνια- από την έναρξη των εργασιών του έργου.
Σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τη σύμβαση του έργου, την κατασκευή του, την παράνομη είσπραξη των διοδίων αλλά και την καταστροφή του υπάρχοντος δρόμου από τους αδίστακτους εργολάβους.
Μια εθνική οδός που έχει παρατηθεί στο έλεος του Θεού, με κορύνες πλαστικές, με σήματα που προειδοποιούν για συχνά ατυχήματα, με τσιμεντένια στηθαία που στενεύουν τον δρόμο και κάνουν το ταξίδι, από και προς την Αθήνα, ένα στοίχημα επιβίωσης.
Εμείς θα καταγγείλουμε για άλλη μια φορά τον τρόπο λειτουργίας των μεγαλοεργολάβων αλλά και το ανάλγητο κράτος- σύμμαχο στα συμφέροντά τους.
Καταγγέλλουμε λοιπόν τα παρακάτω:
Η άδεια διάρκειας 14 μηνών που δόθηκε στην εταιρεία VINCI  για εργασίες στην εθνική οδό, έχει λήξει από τις 27/11/2011.
Η εταιρεία όφειλε να έχει κατασκευάσει το δρόμο ή να τον επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.
Σήμερα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ο δρόμος είναι στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε και οι Γάλλοι προσπαθούν να απεμπλακούν από το έργο, χωρίς κανένα κόστος.
Ο λόγος προφανής. Η ανανέωση της άδειας ή το κόστος επαναφοράς του δρόμου στην αρχική του μορφή είναι πάνω από κάθε νόμο και κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει, στον δρόμο καρμανιόλα.
Η Τροχαία Εθνικών Οδών κάνει τα στραβά μάτια! Αλήθεια τι θα έκανε αν ο οποιοσδήποτε πολίτης χωρίς άδεια παρενοχλούσε την κυκλοφορία;
Το κράτος απουσιάζει και καλεί τους πολίτες να πληρώνουν διόδια.
Εμείς απλά δηλώνουμε πως, αν δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις και δεν παρέμβει η Δικαιοσύνη, θα προβούμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Ας καταλάβουν οι φίλοι μας οι Γάλλοι πως, σε ένα κράτος που κάνει τον Κινέζο, δεν είμαστε όλοι αμερικανάκια.


10/12/2011

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος
Τσελεπής Θεόδωρος

Ο Γ. Γραμματέας
Λυμπέρης Γεώργιος
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς