Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ζεσταίνουν σενάρια ακόμη και με πρωθυπουργό τον Παπαδήμ(ι)ο!


Τον ρώτησε κανείς πρότα εάν θέλει να γίνει Ιφιγένεια;

Το ζητούμενο στο ΠΑΣΟΚ γι αυτούς, είναι ποιος θα δεχθεί να γίνει Ιφιγένεια; Για τούτο ζεσταίνουν και ξαναζεσταίνουν το σενάριο περί διαρχίας

Έχουν κάποιες ημέρες που οι εφημερίδες κυρίως των συγκροτημάτων Λαμπράκη, Μπόμπολα, και Καθημερινής, που μασάνε και αναμασάνε το σενάριο περί διαρχίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει τα μαύρα του τα χάλια από δημοσκοπικής απόψεως. Η κοινωνία στριμωγμένη από τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα που υφίσταται καθημερινά, με το πρώτο ξύπνημά της, του ετοιμάζει «κοστούμι» για νεκρόκασα και του ράβει σκαρπίνια γυαλιστερά, ώστε να περάσει απαστράπτον στον Αχέροντα της αθανασίας, ως το κόμμα που τόλμησε να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να αγνοήσει τον βασικό μισθό των εργαζομένων που ήταν μία κατάκτηση χρόνων, η οποία διασφάλιζε στον εργαζόμενο ένα ελάχιστό βασικό μεροκάματο, κάτω του οποίου κανένας εργοδότης δεν είχε δικαίωμα να πληρώσει. Τόλμησε να συντρίψει τους συνταξιούχους με τους απανωτούς φόρους και μειώσεις. Μέσα σε ένα χρόνο μείωσε τους μισθούς, με αντιλαϊκούς νόμους που επέβαλε.

Πρώτη ήρθε η  μείωση δώρου Χριστουγένων κατά 50%.

Δεύτερη η μείωση δώρου Πάσχα κατά 50%.

Τρίτη η εισφορά αλληλεγγύης, μία ωραία διατύπωσε για να σε κατακλέψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τέταρτη η κατάργηση ή και μείωση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους.

Πέμπτη η μείωση της επικουρικής σύνταξης, δηλαδή μίας σύνταξης για την οποία το Υπουργείο (εργοδοσίας και όχι Εργασίας) δεν έβαλε ούτε μία δεκάρα από τον Προϋπολογισμό και

Έκτη η φορολογία για τα ακίνητα, το γνωστό χαράτσι, που ο επίτροπος Ότιγκερ το χαρακτήρισε παράνομο και αντικοινοτικό σε προσφυγή του Ν. Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.   

Δηλαδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η συνέχειά της, αυτή  με συμμέτοχους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιά, έκανε ότι δεν τόλμησε να κάνει και τα απέσυρε άμα τη πρώτη διαμαρτυρία η λαομίσητη χούντα των συνταγματαρχών!
Ε, πώς να μην ψάχνονται εν όψει εκλογών; Πώς να μην ζητούν να ρίξουν το ανάθεμα στον Γιώργο για να βγούνε στον αφρό οι Βενιζέλοι, οι Χρυσοχοϊδηδες, οι Λοβέρδοι και όσοι ακόμη αστέρες δελφίνοι εμφανιστούν; Σαν να μην ήσαν υπουργοί  του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν το Μνημόνιο στο λαό, σαν να μην ήσαν αυτοί που έριξαν τη χώρα στη συμφορά του ΔΝΤ από κοινού με τον Παπανδρέου.
Το ζητούμενο γι αυτούς είναι ποιος θα δεχθεί να γίνει Ιφιγένεια; Για τούτο ζεσταίνουν και ξαναζεσταίνουν το σενάριο περί διαρχίας. Ιδιαίτερα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκοπική άνοδο και του ΚΚΕ βαστάει κραταιά δύο μήνες πριν τις εκλογές. Ακόμη και τον Λουκά  Παπαδήμ(ι)ο  κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ τον προτείνουν για πρωθυπουργό, για να πάρει το κόστος προφανώς αυτός και να μην στραπατσαριστεί κάποιος μεγαλόσχημος από το κόμμα, με ποσοστά σιβηρίας, από 13% το ανώτερο, έως και 9% το κατώτερο ! Ο ίδιος ο Παπαδήμ(ι)ος το επιθυμεί; Και εάν ναι γιάτι; Έχει λόγους να το θέλει;
Κούνια που τους κούναγε! Εκλογές πλησιάζουν και κοντός ψαλμός αλληλούια…  Η αναφορά στα σενάρια αυτά και από την σημερινή εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», είναι ενδεικτική της κατάστασης απελπισίας, στην οποία περιέρχονται  τα στελέχη του κόμματος.
Παρακάτω, στην επόμενη ανάρτηση, διαβάστε το άρθρο του δημοσιογράφου της  «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Τάσου Παππά, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς