Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Όπως Ελάντα και το Ιτάλια και πιασ’ τ’ αβγό και κούρευτο!


Κι αυτός βρήκε την λύση (για την... Ιταλία ρε γαμώτο) θα πληρώσουν μισθωτοί-συνταξιούχοι.

Προυνουτσιαμέντο Μ. Μόντι, που ρίχνει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Τα ιταλικά συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, ανήγγειλαν ότι αποφάσισαν να προκηρύξουν ενιαία, τρίωρη, στάση εργασίας, στις 12 Δεκεμβρίου

           Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι,
με τηλεοπτική του παρέμβαση σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, ενημέρωσε τους Ιταλούς για το αναλυτικό περιεχόμενο της δέσμης μέτρων που ενέκρινε η κυβέρνησή του.
«Κινδυνεύσαμε σοβαρά να σταματήσει η καταβολή των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και εκείνη των συντάξεων. Η Ελλάδα μας δείχνει, πρακτικά, το τι θα συνέβαινε αν δεν εγκρίναμε τα μέτρα (…) εμείς είμαστε πιο ισχυροί, αλλά, συγχρόνως, θα φέραμε και μεγαλύτερη ευθύνη», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Κατά τον Μόντι «αν ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη πορεία του σπρεντ, θα δει ότι η Ιταλία ακολουθούσε την Ελλάδα με τρεις μήνες διαφορά». Σχετικά με τον κίνδυνο οικονομικής ύφεσης, ο ιταλός πρωθυπουργός, εξήγησε ότι «η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23% θα ισχύσει, τελικώς, από τον επόμενο Οκτώβριο και όχι τον Ιούνιο, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην οικονομία».
Αναφορικά με πιθανές «διορθωτικές παρεμβάσεις της βουλής και της γερουσίας» επί της δέσμης μέτρων, ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι «το κοινοβούλιο είναι κυρίαρχο (αλλά) ο χρόνος είναι λίγος και τα περιθώρια ευελιξίας και αλλαγών ελάχιστα».
Χαρακτήρισε τις αγορές «άγρια θηρία, χρήσιμα αλλά χωρίς την αναγκαία αίσθηση ισορροπίας. Επί εννέα χρόνια είχαν αποκοιμηθεί και τώρα που ξύπνησαν, είναι ταραγμένα θηρία».
Οι σχολιαστές, τονίζουν, πάντως, σήμερα ότι «το μεγάλο μέρος των μέτρων, βασίζεται στις εισπράξεις φόρων στα ακίνητα και από το πάγωμα των συντάξεων.
Η υπουργός Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, σε εκπομπή του Rai Tre, δήλωσε, από την μεριά της, ότι «αν βρεθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων, μπορεί να ξανασυζητηθεί το μέτρο που προβλέπει το πάγωμα των συντάξεων -όσων ξεπερνούν τα 960 ευρώ-- για την επόμενη διετία».
Τα ιταλικά συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, ανήγγειλαν ότι ενωμένα αποφάσισαν να προκηρύξουν ενιαία, τρίωρη, στάση εργασίας, στις 12 Δεκεμβρίου. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, θεωρούν ότι η δέσμη μέτρων πλήττει υπερβολικά τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, ενώ ζητούν με έμφαση να ξεκινήσει ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος.
Έρευνα του εμπορικού συλλόγου Confcommercio, τέλος, δείχνει ότι «η χώρα βρίσκεται ήδη σε οικονομική ύφεση, από την στιγμή που το 2012, η κατανάλωση πρόκειται να συνεχίσει την καθοδική της πορεία, με, ένα ακόμη, μείον 0,3%».
(Πληροφορίες από την  kathimerini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς