Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε λεφτά για να αγοράσουν πετρέλαιο δεν έχουν στα σχολεία


Φωτογραφία αρχείου.

Ευθύνονται οι Δήμοι που δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις, λέει υφυπ. Παιδείας

Όπως κατήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, ούτε λεφτά για  να πληρώσουν το πετρέλαιο για  τη θέρμανση δεν έχουν τα σχολεία  με αποτέλεσμα να εμποδίζεται το διδακτικό έργο. Την τραγική  αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει και  η υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου  η οποία απέστειλε επείγουσα  επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να παρέμβει προκειμένου οι δήμοι να κινήσουν τη διαδικασία για την αποστολή πετρελαίου στα σχολεία.
«Δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την αγορά πετρελαίου κ.λπ. για τα σχολεία της χώρας, επειδή με ευθύνη των δήμων δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις και τα χρηματικά υπόλοιπα», αναφέρει.
Επίσης, οι καθηγητές κατήγγειλαν ότι παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές. Οι καθηγητές επεσήμαναν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί  τις επόμενες ημέρες περιγράφοντας  ένα «παγωμένο» σχολείο και χωρίς  το σύνολο των βιβλίων τα οποία  ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα φτάσουν.
Οι εκπαιδευτικοί  επεσήμαιναν ότι μπορεί για φέτος  να ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα ενταχθούν  στην εφεδρεία, ωστόσο, εκφράζουν φόβους ότι αυτό μπορεί να γίνει από το «παράθυρο» την ερχόμενη χρονιά.
Η ΟΛΜΕ υποστήριξε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθούν καθηγητές σε εφεδρεία μέσω της κατάργησης προγραμμάτων όπως αυτό της προσθετής διδακτικής στήριξης. Ήδη η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει ότι, οποτεδήποτε και αν ανακοινωθεί εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς, θα γίνει αυτόματα 24ωρη απεργία και στη συνέχεια γενικές συνελεύσεις για απεργία διαρκείας.

Παραμένουν οι ελλείψεις σε βιβλία

  
Οι καθηγητές κατήγγειλαν ότι υπάρχουν ελλείψεις της τάξεως του 25% σε βιβλία και μάλιστα σε βασικά μαθήματα της Γ΄Λυκείου, όπως για παράδειγμα Φυσική, Αρχαία και Λατινικά, «τη στιγμή που τα παιδιά αυτά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις». Εξέφρασαν, δε, την ανησυχία ότι «δεν θα εξομαλυνθεί η κατάσταση ούτε τα Χριστούγεννα».

Επιπλέον, τόνισαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο οι πρωτοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα εισπράττουν 660 ευρώ το μήνα και πως εκκρεμεί η καταβολή εφάπαξ 44.000 εκπαιδευτικών που αναμένεται να το λάβουν ύστερα από 5 ή 6 χρόνια.
Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή εντολή, ώστε να μπορεί να νομοθετεί το υπουργείο Παιδείας για θέματα που θα δεσμεύσουν την κοινωνία για την επόμενη δεκαετία, όπως είναι τα νομοσχέδια για το Νέο Λύκειο, το Τεχνολογικό Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς;

Ο διαγωνισμός του Οργανισμού για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον οποίο περιμένουν με αγωνία σχεδόν 100.000 νέοι υποψήφιοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί, λόγω...  οικονομικής κρίσης.
Οι συζητήσεις αναζωπυρώθηκαν έπειτα και από τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου στην εφημερίδα Έθνος, στις οποίες η υπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του διαγωνισμού.
«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι οικονομικές δυνατότητες για τις προσλήψεις της επόμενης χρονιάς. Συνεπώς, για να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση για τον διαγωνισμό πρέπει να είμαστε σίγουροι» δήλωσε συγκεκριμένα η ίδια.
Να σημειωθεί τέλος, ότι κλυδωνίζεται και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για νηπιαγωγούς και δασκάλους για θέσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς