Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Φωτιά στο ΠΑΣΟΚ από την επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Παπανδρέου


Εικόνα από την επίμαχη παρέμβαση Χρυσοχΐδη στην Βουλή για τα εσωκομματικά.

«Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική», του απαντά ο γραμματέας του κόμματος, Μ. Καρχιμάκης,  που βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η προχθεσινή επίθεση του Μ. Χρυσοχοΐδη κατά του Γ. Παπανδρέου, αφού, την ώρα που οι υπόλοιποι “δελφίνοι” αναπροσαρμόζουν τις τακτικές τους, αναζωπυρώθηκε η διαδοχολογία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας την Κυριακή στο Μega, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι “οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν πριν από τις βουλευτικές” και πρόσθεσε ότι “αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί”. Παράλληλα ο Μ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι “η διετής διακυβέρνηση (σ.σ.: στην οποία συμμετείχε καθ' όλη τη διάρκειά της...) οδήγησε σε αδιέξοδα, φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού”, ενώ, ερωτηθείς αν μπορεί να ξαναείναι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, απάντησε ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει... “μόνο σε αποικία”!
Ο κ. Χρυσοχοΐδης κλιμάκωσε χθες την επίθεσή του στον τέως πρωθυπουργό με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα real.gr επισημαίνοντας ότι “όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα”.

Ενόχληση Παπανδρέου από Χρυσοχοΐδη

Η επίθεση του Μ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την οργή και την έντονη ενόχληση του Γ. Παπανδρέου. Εξ ου και ανέλαβε να απαντήσει στον υπουργό Ανάπτυξης -σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ο γραμματέας του κόμματος, Μ. Καρχιμάκης, λέγοντας ότι “στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική”. “Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία και την αχαριστία”.
Αιχμές κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη άφησε και ο Χρ. Πρωτόπαπας επισημαίνοντας ότι “σε εθνική ταπείνωση και αναξιοπρέπεια θα οδηγούσε τους Έλληνες πρώτα και κύρια η χρεοκοπία και οι δραματικές συνέπειές της”. “Και ίσως πρέπει να θυμίσουμε σε όσους ήταν σε ηγετικές θέσεις σε όλη αυτήν τη διετία ότι βρίσκονταν στο ίδιο καράβι, με την ίδια γραμμή πορείας, ούτε σε άλλο καράβι ούτε σε άλλη χώρα” συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. “Όποιος θρέφει τον δράκο της ανθρωποφαγίας πρέπει να είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει” σχολίασε και ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος.

Παρέμβαση Καστανίδη μαζί με άλλους «11»

«Παρών» στη διαδοχολογία δήλωσε χθες και ο Χ. Καστανίδης συνυπογράφοντας με άλλους 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (που ανήκουν στο “προεδρικό” μπλοκ) κείμενο για “το παρόν και το μέλλον της κεντροαριστεράς”. Με το εν λόγω κείμενο οι βουλευτές αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά των “μεταρρυθμιστών” του ΠΑΣΟΚ και σημειώνουν: “Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων”. Επίσης κάνουν λόγο για “ανατροπή του Γ. Παπανδρέου”.
Αιχμές για “μέλη της κυβέρνησης και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ” άφησε και ο Γ. Ραγκούσης καταλογίζοντάς τους “καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας στην οικονομία”, ενώ κατά των “καλλιστείων και των προσωπικών στρατηγικών” τάχθηκε και ο Κ. Σκανδαλίδης, που όλα δείχνουν ότι θα στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο στη μάχη της διαδοχής.

Κλειστά χαρτιά κρατά ο Γ. Παπανδρέου

Πάντως, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και να επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα, που κάθε άλλο παρά στην αποχώρησή του παραπέμπει. Χθες τηλεφωνήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Βαν Ρομπάι, ενώ, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Μακεδονικό, κάλεσε όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου “να επιδείξουν πνεύμα εθνικής ομοψυχίας” και “να αναζητήσουν ευρύτερη συναίνεση γύρω από το θέμα της ονομασίας”.
(Του Γιώργου Μελιγγώνη από την ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς