Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η αντίδραση της Αριστεράς τους χαλάει τα σχέδια για οικουμενική

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ. Οι δουλοπρεπείς ποτέ δεν μας έλλειψαν.

Μετά από τέτοια επίδειξη δουλοπρέπειας έναντι της προέδρου του ΔΝΤ και μάλιστα ερήμην της Βουλής, πως μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί  αυτούς που την εθνική μας αξιοπρέπεια την κατάντησαν κουρελόπανο!


Γιατί το ΔΝΤ με το γαλλο-γερμανικό άξονα επιμένουν σήμερα στον απόλυτο εξευτελισμό των ηγετών του δικομματισμού; Αρκεί να θυμηθούμε την στάση υποτέλειας που κράτησαν οι Παπανδρέου και Βενιζέλος απέναντι στην πρόεδρο του ΔΝΤ.
Και να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια των μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης να βάλουν την Αριστερά, ή έστω ένα μέρος της,  στο κάδρο των εξευτελισμένων ηγετών απότυχε καθώς το σύνολο των επικεφαλής της Αλ. Παπαρήγα, Αλ. Τσίπρας, Φ. Κουβέλης από τα εις την Βουλή εκπροσωπούμενα κόμματα αρνήθηκαν την συμμετοχή τους σε οικουμενική κυβέρνηση και ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες για να αποφασίσει ο λαός το μέλλον του! Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που ίσως δεν θα συναντούσαν σε έναν μη μεσογειακό λαό με μικρή ιστορία αντίστασης στους ξένους επιβολείς.
Στην πρόσφατη επιστολή του προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος υπενθυμίζω, ότι εξέφραζε τη δέσμευση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τήρηση του Μεσοπρόθεσμου και των δημοσιονομικών στόχων του, αναφέροντας ως σταθερή επιλογή της «την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».
Αυτή η αποκάλυψη ως γνωστόν ήρθε μετά από πίεση του Αλ. Τσίπρα στον Υπ. Οικονομικών εντός της Βουλής όταν μίλησε για ομερτά των Παπανδρέου-Βενιζέλου.
Με την τήρηση των στόχων, έλεγε τότε ο Ευ. Βενιζέλος, «η Ελλάδα θα αποδείξει στην πράξη πως είναι συνεπής όχι μόνο στις υποχρεώσεις της στους θεσμικούς της εταίρους αλλά, κυρίως, στις υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια».
Ας δούμε όμως συγκεκριμένα  τι αφορούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για:
·                Τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ
·              Τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, μεσοσταθμικά κατά 20%
·            Την υπαγωγή 30.000 υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης στο καθεστώς εφεδρείας μέχρι το τέλος του χρόνου. Το μέτρο, σημείωνε, θα οργανωθεί έτσι ώστε να έχει σημαντική επίδραση στα δημόσια έξοδα.
·                     Την τοποθέτηση «πλαφόν» στις δαπάνες των εσόδων που θα προκύψουν από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και την τακτοποίηση παραβάσεων για τη χρήση γης.
Όλα τα παραπάνω, σημείωνε ο υπουργός στην επιστολή, που είχε στείλει ως δέσμευση στην Λαγκάρντ, «θα έχουν νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου», σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «βάσει τεχνοκρατικών κριτηρίων να επιταχύνει την πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε δημόσιες επιχειρήσεις, ακινήτων και γης».
Τονίζοντας πως η αποφάσεις αυτές «απαιτούν τεράστιες θυσίες από τον ελληνικό λαό, αλλά είναι απαραίτητες για την επανόρθωση παραλείψεων τόσων χρόνων», ο υπουργός ανέφερε τότε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να έχει θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα πριν την αξιολόγηση εν όψει της 6ης δόσης.
Η κυβέρνηση, πρόσθετε στην επιστολή εκείνη, σκοπεύει επίσης να «επικαιροποιήσει και άλλες πλευρές του προγράμματος εφαρμογής και να καλύψει τυχόν εναπομείναντα κενά της περιόδου 2013/14». Οι δράσεις αυτές, κατέληγε, «αποτελούν το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου και είναι καίριας σημασίας για την προστασία και το μέλλον της Ευρωζώνης, της οποίας η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος».
Ε, μετά από τέτοια επίδειξη δουλοπρέπειας έναντι της προέδρου του ΔΝΤ και μάλιστα ερήμην της Βουλής, πως μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί  αυτούς που την εθνική μας αξιοπρέπεια την κατάντησαν κουρελόπανο!
Και κάτι ακόμη, από τα 80 περίπου δις που θα λάβει η χώρα ως αντιστάθμισμα της υποταγής της στο τραπεζικό-χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τα 30 δις αποτελούν μπόνους, τα άλλα 30 δις επανακεφαλαιοποίηση και τα απομένοντα 20 δις προορίζονται για αποπληρωμή τόκων. Μετά από αυτά τι απομένει για ανάπτυξη, ώστε να εξέλθουμε από την ύφεση;
Με τι λοιπόν θα γίνει η ανάπτυξη, που μας τσαμπουνάνε τα παπαγαλάκια των μεγάλων ΜΜΕ και οι προσκυνημένοι του ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς