Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ένας πράσινος ήλιος που λίγοι θα του πουν καλημέρα !


Το υποσχέθηκε και ο Μαυρογυαλούρος αυτό που μας λες! Αυτή την απάντηση φοβούνται οι υποψήφιοι  του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές!

Για πρώτη φορά από... ιδρύσεως του το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα ψάχνει υποψήφιους βουλευτές στην Αχαΐα και δεν θα βρίσκει...

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να ανατείλει μισός στην Αχαΐα, την καρδιά των πράσινων δήμων, καθώς το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον προεκλογικό παρατεταμένο αγώνα που άνοιξε από την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρός του με την άστοχη κίνηση για εκβιαστικό δημοψήφισμα, δεν προδιαθέτει για συσπείρωση των πρωτοκλασάτων.
Και τούτο είναι φυσικό, καθώς ο μεν Γ. Παπανδρέου τους καλεί να μπουν στην περιπέτεια της κρίσης των πολιτών-ψηφοφόρων, ο ίδιος δε είναι που βρίσκεται σε  εξευτελιστική αποδρομή, χωρίς να προλάβει ούτε καν μισή θητεία να συμπληρώσει  και κατά τα φαινόμενα οδηγείται στην ιδιώτευση.
Η εξαθλίωση στην οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία με την μεθοδευμένη υπαγωγή της χώρας στις αρπάγες του ΔΝΤ και της Τρόικας, οδηγεί τμήματα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να το τιμωρήσουν στην κάλπη, με αποτέλεσμα ούτε το ένα τρίτο από τους σημερινούς  βουλευτές του να μην επανεκλεγεί, εάν υπολογίσουμε και την ανανέωση προσώπων που έρχεται ως φυσική συνέπεια αντικατάστασης αυτών που κόλλησαν στις βουλευτικές καρέκλες! Αλλά και ως στροφή των ψηφοφόρων του προς την Αριστερά, που οι δημοσκοπήσεις την φέρουν σε συνεχή άνοδο.
Για πρώτη φορά από... ιδρύσεως του το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα ψάχνει υποψήφιους βουλευτές στην Αχαΐα και δεν θα βρίσκει... Με τα σημερινά δεδομένα ο αριθμός των ενδιαφερομένων να στελεχώσουν  το ψηφοδέλτιο Αχαΐας  είναι όχι απλώς μικρός αλλά... ανύπαρκτος.
Εκεί που άλλοτε οι διαγκωνισμοί και οι ίντριγκες για μια θέση στον συνδυασμό έδιναν και έπαιρναν, σήμερα επικρατεί... ανυδρία, ως αποτέλεσμα της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει το άλλοτε κραταιό και   ακόμα κυβερνών κόμμα. Τα  δημοσκοπικά γενικά ποσοστά της τάξης του 15% περίπου με πτωτική τάση προς μονοψήφιο αριθμό είναι απογοητευτικά και πάντως δεν προσφέρονται για συσπείρωση
Έτσι, με εξαίρεση τους τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (Κ. Σπηλιόπουλος, Θαν. Παπαδόπουλος, Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου) και μαζί την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, επίσημο ενδιαφέρον δεν έχει καταγραφεί από κανένα άλλο στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ, παρ’ ότι από την περασμένη εβδομάδα είναι πλέον οριστικό ότι οι εκλογές δεν θ’ αργήσουν πέραν του Φλεβάρη.
Στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ με τα οποία συνομίλησε το thebest.gr σήμερα το απόγευμα ανέφεραν ότι «είναι νωρίς να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις υποψηφίων».
Ωστόσο, σε άλλες προεκλογικές περιόδους τα γραφεία του κόμματος είχαν πάρει φωτιά από τις συμμετοχές υποψηφίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς