Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αλέκα: Καλά να πάθει – Αλέξης: Τελευταίες ημέρες της Πομπηίας


Μέρος του προβλήματος δικομματικού κατέστη και ο Πρόεδρος Παπούλιας!

Σχόλια για το πάθημα Καρατζαφέρη. - Συμπόρευση Θ. Λεβέντη της ΔΗΜΑΡ στη γραμμή Γρ. Ψαριανού περί οικουμενικής. - Σε αντίθετο μήκος κύματος ο Φ. Κουβέλης 

 Σε επισήμανση χθες δημοσιογράφου της ΝΕΤ προς τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Θαν. Λεβέντη, ότι  με το να περιμένουν τις δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για να τοποθετηθούν, έτσι αφήνουν πόρτες ανοικτές για συνεργασία κι ότι ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως ο Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φ. Κουβέλη την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των προσώπων που θα την στελεχώσουν, κινήθηκε στην γραμμή περί οικουμενικής του συναδέλφου του της ΔΗΜΑΡ Γρ. Ψαριανού και απάντησε αόριστα ότι δεν είναι κακό να επικοινωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Πάντως φάνηκε να μην δίνει βάση ο Θαν. Λεβέντης στα όσα αφορούν το προς υλοποίηση έργο της νέας συγκυβέρνησης των δυο κομμάτων, που μάλιστα ο Παπαγεωργίου του ΠΑΣΟΚ το καθόρισε σημαντικό που αλλάζει την κοινωνική πραγματικότητα.
Κι όμως μια άλλη διάσταση είχε αποδώσει στις κινήσεις του Παπανδρέου ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και καθηγητής Νευροχειρουργικής , Θανάσης Λεβέντης, μόλις πριν μια εβδομάδα.
Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός ανέφερε στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος του ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ιατρικό θέμα! «Το πρόβλημα του είναι καθαρά νευρολογικό» είχε πει, σύμφωνα με το  apospasma.gr. 
Ο Θανάσης είναι ένας σοβαρός κοινοβουλευτικός με μόνιμη παρουσία όλα τα χρόνια στους θεσμούς της Βουλής και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία όχι μόνο στο κόμμα του αλλά γενικώς μεταξύ των βουλευτών από όλες τις πτέρυγες, έγραφε το paraskinio.gr. που ενημερώνει ότι την ίδια άποψη για τον Παπανδρέου έχουν κι άλλοι βουλευτές - γιατροί.
Η ειρωνεία της τύχης του Θαν. Λεβέντη είναι ότι ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στο θρίλερ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, λίγο αργότερα κι ενώ όλοι ανέμεναν το άκουσμα του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.
Αποχώρησε εξοργισμένος  ο προέδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ενώ μόλις είχε αρχίσει  το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά χωρίς αυτόν.
Τα κακεντρεχή σχόλια δεν έλειψαν εις βάρος του κωλοτούμπα Γ. Κατατζαφέρη, που με έπαρση διετράνωνε τις προηγούμενες μέρες ότι αυτός έφερε σε συνεννόηση τα δυο κόμματα, διότι «προς θεού μην έρθει η Αριστερά» όπως έχει πει ο βουλευτής του Άδωνης.
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης κινούμενος σε άλλο μήκος κύματος από τον Θαν. Λεβέντη και ερωτώμενος για το συμβάν είπε ξεκάθαρα: «Αυτά συμβαίνουν όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα», «το εγχείρημα είναι υπονομευμένο από τους τακτικισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και πρότεινε εκλογές έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά της η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο έβγαλε το άχτι της για το πάθημα του κωλοτούμπα: «Καλά να πάθει, ενδεχομένως δεν του έδωσαν κανα υπουργείο» είπε.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Αυτά που συμβαίνουν μου θυμίζουν τις τελευταίες ημέρες της Παμπηίας» του δικομματισμού και έκανε έκκληση προς τον Πρόεδρο Παπούλια να ζητήσει ο ίδιος προσφυγή στις εκλογές, με απλή αναλογική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς