Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Έναν δικό τους άνθρωπο θα έχουν οι τραπεζίτες για πρωθυπουργό!


Ευάγγελε, λες να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια; Ναι μωρέ Φίλιππε, υπάρχει κι ο Λουκάς!

Ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοινώθηκε ότι αποδέχεται να αναλάβει την διεύθυνση δικομματικής συγκυβέρνησης

Μετά την αδιάλλακτη θέση των εταίρων της δικομματικής συγκυβέρνησης να προσφύγουν στην λαϊκή εντολή, αφού ναυάγησε η υποψηφιότητα Φ. Πετσάλνικου για πρωθυπουργού, αργά χθες το βράδυ ο Λουκάς Παπαδήμος εδέχθη την πρότασή τους να ηγηθεί κυβερνητικού σχήματος. Αυτό ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας και αναμετέδωσαν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν ο Λουκάς Παπαδήμος έθεσε ως προϋπόθεση τρεις όρους!

1.      Να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από πλευράς Ν.Δ., προφανώς για να δεσμευτεί άμεσα το κόμμα, διότι καθώς υπήρξαν δηλώσεις επαμφοτερίζουσες για την συμμετοχή του στο σχήμα τις προηγούμενες ημέρες, δημιουργούσε την εντύπωση πως δεν θα στηρίξει δυναμικά τον όποιον αναλάβει πρωθυπουργός.

2.      Να υπογραφεί έγγραφη συμφωνία από την πλευρά των δύο αρχηγών ότι θα στηρίξουν το εγχείρημα μέχρι τέλους  και σε όλες του τις ιδιαίτερες πτυχές. Που σημαίνει να μην διαχωρίσει την θέση του ο Αντ. Σαμαράς από την επιβολή των αντικοινωνικών μέτρων που ζητούν ο γαλλογερμανικός άξονας και το ΔΝΤ για δεκαετή επέμβαση στα εσωτερικά της  χώρας και εποπτεία-διαχείριση στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, πετρέλαιο κλπ.

3.      Ζητά όχι αυστηρό χρονοδιάγραμμα στην προσφυγή στις κάλπες και πάντως φαίνεται να μην το προσδιορίζει πέραν του δεκαπενθημέρου. Εκτός εάν προκύψει απρόοπτο. Τότε πολύ πιθανό είναι να παραταθεί η θητεία της  άγνωστο για πόσο.

Πάντως δεν έθεσε θέμα οικονομικού επιτελείου, που σημαίνει ότι δεν μπαίνει θέμα Βενιζέλου κι ότι έχοντας ο ίδιος άποψη για τα οικονομικά θέματα από την πλευρά του νεοφιλελευθερισμού και όντας άνθρωπος των τραπεζιτών, συνεργαζόμενος με πολιτικά πρόσωπα των δύο κομμάτων που εμφορούνται από το νεοφιλελεύθερο δόγμα Φρήτμαν, που εφαρμόστηκε με ολέθριο τρόπο όπου επεβλήθη το ΔΝΤ, διαλύοντας τις οικονομίες και την κοινωνία αυτών των χωρών, δεν ανησυχεί για αυτονόμησή τους. Έτσι αύριο στις 10 το πρωί φαίνεται η διαδικασία διορισμού πρωθυπουργού να δείχνει θέμα ρουτίνας, που θα διευθετηθεί μετά από πέντε ημέρες δολιχοδρομίας από τους συγκυβερνήτες!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς