Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα στις Κάννες και τον έθεσαν υπό επιτροπεία


Συμφώνησαν ότι έπρεπε να ραπίσουν δημόσια τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Το ΔΝΤ και ο γαλλογερμανικός άξονας απείλησαν τον Παπανδρέου απαιτώντας την άμεση εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων

   Λέγεται ότι ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες με τους G20 έδωσε ορισμένες υποσχέσεις στις συναντήσεις που είχε με τους προερχόμενους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Λέγεται ότι δεσμεύθηκε να υπάρξει σταθερό πολιτικό σύστημα, που θα στηρίζει την Μνημονιακή πολιτική.
Όμως στην ομιλία του της Παρασκευής δεν αναφέρθηκε σ’ αυτή την ανάγκη ούτε περιέγραψε το περιεχόμενο της πολιτικής που καλεί τα κόμματα να υποστηρίξουν σε μια νέα κυβέρνηση. Κυρίως όμως δεν επεδίωξε καν να επιβάλλει την σταθερότητα που του ζήτησαν από την Ουάσιγκτον - και ως γνωστόν - το ΔΝΤ πληρώνει εφόσον εκτιμά ότι μπορεί να πάρει πίσω τα λεφτά του...
    Αυτά ήταν τα στοιχεία, που ώθησαν τον γερμανο-γαλλικό άξονα να  θέσει υπό επιτροπεία τον Πρωθυπουργό και να διαμηνύσει σήμερα το πρωί στον Γ. Παπανδρέου ότι θα αναστείλει την ροή δανείων προς την χώρα μας, εάν δεν συνεργαστεί με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν ψηφίσει την δανειακή σύμβαση και τα παραρτήματα αυτής, που προβλέπουν θανατική καταδίκη κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας μας.
   Όμως οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα επαληθεύουν την διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ προς μονοψήφιο νούμερο, παρόλο που δεν δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ. Ωστόσο αυτά τα δημοσκοπικά αποτελέσματα αποτελούν παράγοντα ανάσχεσης των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, αλλά και μήνυμα των ψηφοφόρων της κυβερνητικής παράταξης που νοιώθουν προδομένοι από την ηγεσία.
     Έτσι ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ των μηνυμάτων που στέλνουν οι πολίτες, μέσω των δημοσκοπήσεων και των ιταμών απαιτήσεων της Τρόικας για υλοποίηση των συμφωνηθέντων εις βάρος της χώρας, της εργατοϋπαλληλικής τάξης, των συνθλιβομένων μικρομεσαίων  επιχειρήσεων και των διωκομένων ελευθέρων επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς