Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στην οικονομική κρίση που χτυπά και την πόλη μας κανείς μόνος του !


Φωτογραφία της παράταξης "Τώρα για την Πάτρα" από το αρχείο του μπλογκ.

 Ο δήμος καλεί τους Πατρινούς να συνεισφέρουν για την επιβίωση συμπολιτών μας, που κατέληξαν νεόπτωχοι από τα πλήγματα των Μνημονίων
 
    Η ομάδα Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής της δημοτικής παράταξης «Τώρα για την Πάτρα»,  που υποστηρίζει ενεργά την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής όσον αφορά την συλλογή φαγώσιμων για την «Τράπεζα Τροφίμων» και την παραλαβή ρούχων για την Δημοτική Ιματιοθήκη, απευθύνει κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληττόμενοι από την οικονομική κρίση πολίτες του Δήμου Πατρέων.

Όσον αφορά την συλλογή τροφίμων χρειάζονται:
-Εθελοντές για τα σουπερμάρκετ, για 3ωρη δράση κάθε φορά.
-Εθελοντές οδηγούς για την μεταφορά των τροφίμων που θα συλλέγονται από τις προσφορές των συμπολιτών προς στην Τράπεζα Τροφίμων, καθώς και για την  καταμέτρηση των συλλεγχθέντων.
Όσον αφορά την συλλογή ρούχων:
Σήμερα Πέμπτη απόγευμα από τις  6 μ.μ. έως τις  9 μ.μ. οι εθελοντικές ομάδες συμπολιτών βρέθηκαν στον πρώην κινηματογράφο Έσπερο, στην πλατεία Γεωργίου παραλαμβάνοντας τα περιττά ρούχα που προσφέρουν οι συμπολίτες μας.
Αγαπητοί φίλοι, αύριο Παρασκευή, τις ίδιες ώρες και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. οι εθελοντές θα βρεθούν στο ίδιο μέρος για την παραλαβή των προσφορών σας. Ευγενικό θα είναι - σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των πενομένων συμπολιτών μας - τα ρούχα που θα προσφέρουμε  βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» τονίζεται ιδιαίτερα ότι: 
«Η οικονομική κρίση χτυπάει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε».
Παράλληλα θα υπενθυμίσω την ρήση του δημάρχου Πατρέων προσφάτως: «Αν και βρισκόμαστε στο 2011, νοιώθω ότι είμαι δήμαρχος κατοχικής πόλης».
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Γιώργο Ψωμιάδη στα τηλ. 2610 966 355 - 6975 534 116 ή την Χαριτίνη Καρλιαύτη  στο τηλ. 6936 648 665.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΟΦΤΩΧΩΝ
   Χαρακτηριστικό είναι ότι καθημερινά προσέρχονται συνάνθρωποί μας στο Δημαρχείο ζητώντας ακόμη και τα στοιχειώδη της επιβίωσης, ένα πιάτο φαΐ για την οικογένειά τους. Και η πόλη μας η Πάτρα, η άλλοτε Κυρία του Μωρηά, πύλη της Δύσης και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου με την ακμάζουσα εμπορική δραστηριότητα σιγά-σιγά έφθινε από ετών με την σταδιακή αποβιομηχάνισή της, στερώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και συνακόλουθα αποστερώντας οικονομικούς πόρους από την δραστηριότητας της που την οδηγούσαν στον μαρασμό.
Από διετίας όμως και ενώ η οικονομική κρίση που προκάλεσε η κακή διαχείριση της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μη προστασία του λαϊκού εισοδήματος και το οικονομικό στραγγάλισμα της μικρομεσαίας τάξης, που είχε ως αποτέλεσμα το καθημερινό κλείσιμο μικροεπιχειρήσεων, η ανεργία έφθασε στο ζενίθ και η εξαθλίωση άλλοτε σχετικώς ευκατάστατων συμπολιτών μας τους οδήγησε σε φαινόμενα νεοπτώχων, όπως παραμόνεμα τους στο τέλος των λαϊκών αγορών για να μαζέψουν ότι σάπιο η οριακά μη επικίνδυνο για την υγεία τους εγκαταλείπουν οι μανάβηδες.
Οι καταστροφικές συνέπειες της επιβολής των Μνημονίων από την κυβέρνηση Παπανδρέου και η επιμονή της στον μονόδρομο των οικονομικών αδιεξόδων που πλήττουν καθημερινά συμπολίτες μας δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε φαινόμενα αδιαφορίας και ανάλγητης συμπεριφοράς.
Η αλληλεγγύη μας είναι το όπλο της άμυνάς μας κατά εκείνων που οδηγούν στη συμφορά το λαό μας, προκειμένου να τον καταστήσουν έρμαιο των επιδιώξεών τους για παράδοσή του χωρίς αντίσταση, υπό βάρος της οικονομικής εξαθλίωσης. Με απώτερο στόχο τους την επιβολή ημερομισθίων φτώχειας, των 25 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι αυξήσεις τιμών παίρνουν φωτιά και οι κυβερνώντες επιδίδονται στη δημιουργία ζωνών ελεύθερης οικονομικής κυριαρχίας (ή ασυδοσίας;) από επενδυτές που αναζητούνται στην διεθνή αγορά, με δέλεαρ τα ισχύοντα ημερομίσθια πείνας, καθώς και τον παράδεισο του αφορολόγητου που χτίζουν στη  χώρα μας την οποία επιδιώκουν να καταστήσουν Μπανανία της νότιας Ευρώπης.
 «Στην κρίση κανείς μόνος του» πρέπει να γίνει το σύνθημά μας! Και αυτή η στάση μας είναι μια καθ’ όλα πολιτική στάση ευθύνης και όχι επίδειξη φθηνής, δημαγωγικής φιλανθρωπίας

Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς