ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Διέσωσαν το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

 


Πολιτικό μνημόσυνο απόψε τελέστηκε στα γραφεία του ΙΣΠ από την παράταξη Ενωτική Συνεργασία Ιατρών

Πολιτικό μνημόσυνο τελέστηκε απόψε στην μνήμη του αξέχαστου επιστήμονα Βασίλη Παστρωμά, από την συνδικαλιστική παράταξη της Αριστεράς στους γιατρούς Ενωτική Συνεργασία Ιατρών, διασώζοντας το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών!

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών δεν θεώρησε υποχρέωσή του να ακολουθήσει το πρωτόκολλο, που ακολουθεί σε κάθε περίπτωση θανάτου μέλους του, ορίζοντας εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου του για να απευθύνει το ύστατο χαίρε, πάνω από την σορό του. Ο λόγος της στάσης του οφείλονταν στο γεγονός ότι η κηδεία του αείμνηστου ήταν πολιτική και θα ακολουθούσε καύση της σορού του; Ίσως. Πάντως στην αποψινή εκδήλωση ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών παραχώρησε την αίθουσά του που του ζητήθηκε από την ΕΣΙ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πνευμονολόγος Τάκης Γεωργακόπουλος που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας, ο οποίος παρουσίασε το ιατρικό προφίλ του αείμνηστου Βασίλη Παστρωμά με τα καλύτερα λόγια, ισάξια της προσωπικότητας του αείμνηστου.

Ακολούθησαν ο νευρολόγος Στάθης Τερζής  και ο πυρηνικός γιατρός Κώστας Γιαννάκενας, που σκιαγράφησαν τα καλολογικά στοιχεία της επιστημονικότητας του αείμνηστου.

Οι παραπάνω τρεις αποτέλεσαν το προεδρείο της εκδήλωσης και μετά από αυτούς μίλησαν αρκετοί γιατροί παρουσιάζοντας άγνωστες στιγμές από την ιατρική ζωή του Βασίλη Παστρωμά, όπως αυτή της εξειδίκευσής του στην μαγνητική, την οποία όμως δεν άσκησε στο νοσοκομείο Ρίου, καθώς η διοίκηση της εποχής προτίμησε να την αναθέσει σε γνωστή ιατρό κολλητή της.΄

Ένα σύνολο φωτογραφιών, μερικών των οποίων είχαν αναρτηθεί πίσω από τους ομιλητές του προεδρείου, παρουσίαζαν προσωπικές και οικογενειακές στιγμές  του Βασίλη Παστρωμά.

Το 1989, χρονιά πολιτικών ανακατατάξεων, ήταν κομβική για ολόκληρη την Αριστερά  και καθόρισε την παραπέρα πορεία  των εκφραστών της!

Ο Βασ. Παστρωμάς δεν έμεινε ουδέτερος. Προβληματισμένος, προσχωρείς το 1990 στο Ανανεωτικό της τμήμα, που εκφράζεται από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

Στην συνέχεια ακολουθεί αταλάντευτα την πορεία  του χώρου μέχρι σήμερα, με το ενδιαφέρον του έντονο για τα πολιτικά πράγματα και τα συμβαίνοντα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αν και άρρωστος, ταλαιπωρημένος από τους πόνους, δεν έχασε το χιούμορ του και την οξύνοιά του, αφού ως άριστος γιατρός ακτινοδιαγνώστης, μόνος του διέγνωσε την επάρατο που τον είχε κυκλώσει. Κι ήταν σίγουρος, από την αρχή,  πως δεν είχε σωτηρία. Γνώριζε πως κάθε μέρα πλησίαζε στον δρόμο προς την Αχερουσία! Και το έλεγε, σαν άκουγε λόγια παρηγοριάς: Αυτή η κατηγορία της πάθησης δεν έχει γιατρειά!

Μέχρι που ήρθε η στιγμή πριν σαράντα μέρες να επιβεβαιωθεί με τραγικό, είναι αλήθεια, τρόπο και να σκορπίσει την οδύνη, στην οικογένειά του, αλλά και σε όσους τον γνωρίσαμε!

Παρούσες στην εκδήλωση ήσαν η χήρα του Λία και η κόρη του παιδοοδοντίατρος Ευτυχία .

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά παξιμαδιών και κονιάκ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελεγεία στον επιστήμονα Βασίλη Παστρωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια: