Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Στρατηγική η σημασία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης της Ομογένειας

 

Η βουλέυτρια  Θεοδώρα Τζάκρη  κατέθεσε ως Αναφορά την έκθεση στη Βουλή.- Αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Έσση!

Η βουλευτής Πέλλας, Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για τον απόδημο ελληνισμό κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, την έκθεση «Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης και Ομογένειας για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, η οποία υπογράφεται από τη Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Έσσης και την Ομογένεια Γερμανίας αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία της ομογένειας στη Γερμανία και ειδικότερα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Έσση, τα οποία έχουν φτάσει σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο κυρίως εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών, η οποία αποδίδεται στις ανεπαρκείς οικονομικές απολαβές. 

Μεταξύ άλλων σημειώνεται, ότι από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ο προϋπολογισμός για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση έχει μειωθεί κατά 80%, με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολείων και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρουν.

Επιπλέον, οι παραπάνω θεσμοί (Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Έσσης), προχωρούν και σε προτάσεις για ένα στρατηγικό σχεδιασμό για τη στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης από την ελληνική πολιτεία στο εξωτερικό η οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη διατήρηση της πολιτιστικής και γλωσσικής ταυτότητας, καθώς και για την ίδια την οικονομική ευημερία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς