Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Άλλο ένα πλήγμα στον τομέα της εκπαίδευσης


Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει τη λειτουργία Τμήματος Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο Λύκειο Τεγέας Αρκαδίας

«ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Ελλάδα, εν προκειμένω στην Αρκαδία, στον τομέα της εκπαίδευσης Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει τη λειτουργία Τμήματος Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο Λύκειο Τεγέας επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην ελληνική ύπαιθρο, εν προκειμένω στην Αρκαδία-στην Τεγέα» αναφέρεται σε δήλωση Γιώργου Παπαηλιού Βουλευτή Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει σχετικά για την απόφαση του Υπουργείου:

«ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από απομακρυσμένα χωριά, να μετακινούνται καθημερινά στην Τρίπολη. Με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση και επιπλέον επιβάρυνση για τα παιδιά, που μάλιστα, ως μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου, προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Προοπτικά δε, θα αναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν την περιοχή».

Και επισημαίνει το χειρότερο:

«ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ που προωθεί τη συγκέντρωση ανθρώπων, πόρων, δυνάμεων, δυνατοτήτων και ευκαιριών «κεντρικά» (στα κέντρα), επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα σε μία περιοχή της υπαίθρου Ελλάδας. Και αυτό, παρά το γεγονός, ότι το Λύκαιο Τεγέας λειτουργεί με εξαιρετικό τρόπο, χάρη στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών, το ζήλο των ιδίων των μαθητών και τη συμβολή των γονέων τους. Επιβάλλεται η ανάκληση της απόφασης».

Και ο βουλευτής  Γιώργος παπαηλιού καταλήγει:

«ΒΕΒΑΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ κάτι τέτοιο, η κυβερνητική πολιτική θα έχει κάνει απλώς ένα βήμα πίσω υπό την πίεση των πραγμάτων, ''πουλώντας μάλιστα ρουσφέτι''.

Με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αδιαφορία, για την εκπαίδευση των παιδιών στην περιφέρεια, και με συγκεκριμένες κινήσεις, να αποψιλώνει την ύπαιθρο, ωθώντας στην εγκατάλειψή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς